Manchester City vzdržal pritisk na Villa Parku

Foto: EPA aston villa manchester city delph milner Foto: EPA aston villa manchester city zabaleta agbonlahor Foto: EPA aston villa manchester city lambert Foto: EPA aston villa manchester city tevez Foto: EPA aston villa manchester city tevez džeko Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Lennon Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Bale Foto: Reuters bale tottenham Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Villas Boas Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Wenger Foto: EPA (Tottenham Hotspur - Arsenal) Mertesacker Foto: EPA arsenal tottenham Foto: Reuters arsenal tottenham Foto: Reuters (Tottenham Hotspur - Arsenal) Foto: Reuters suarez wigan liverpool Foto: Reuters suarez wigan liverpool Foto: EPA Kagava Kagawa Rooney Manchester United Norwich City Premier League Anglija liga Foto: EPA Kagava Kagawa Valencia Anderson Rooney Manchester United Norwich City Premier Le Foto: EPA Benitez Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Benitez Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Ba Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Ba Lampard Oscar Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga pr Foto: EPA Ba Ivanović Hazard Mata Ramires Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Foto: Žurnal24 Ba Luiz Chelsea West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija liga prvenstvo
Derbi med Tottenhamom in Arsenalom je pripadel Spursom (2:1), ki so tako na lestvici preskočili Chelsea. Sir Alex Ferguson je za zadnjo tekmo Manchester Uniteda pred gostovanjem Real Madrida na tribuni pustil Ryana Giggsa, ki bo tako jubilejno 1000. tekmo očitno odigral ravno proti belemu baletu. Blestel je Šindži Kagava, ki je Norwichu zabil hat-trick (4:0). Aktualni prvak Manchester City je z zmago nad Aston Villo zaostanek za Unitedom obdržal na 12 točkah.
Oglej si celoten članek

Tekmo v Birminghamu med mlado ekipo Aston Ville, ki se bori za obstanek v Premier ligi, in aktualnim prvakom Manchester Cityjem je bolje začelo domače moštvo, ki pa si ni priigralo konkretnejše priložnosti. V 20. minuti je po dobri akciji Gabriela Agbonlahorja Villa izsilila kot, po katerem je do čistega strela z glavo vendarle prišel najboljši strelec domačih Christian Benteke, dobro zadel žogo, na golovi črti pa mu je zadetek preprečil Carlos Tévez.

V nadaljevanju je City postal precej bolj agresiven na sredini igrišča in prevzel pobudo ter v končnici prvega dela začel nizati priložnosti. V 37. minuti je po daljši akciji gostov na desni strani do strela prišel Pablo Zabaleta, močno sprožil proti daljšemu kotu gola Brada Guzana, a domači vratar je z izvrstno parado žogo odbil v vratnico, od katere se je okroglo usnje odbilo v polje. Tri minute kasneje je do obetavnega strela prišel Tévez, Guzan je še enkrat dobro posredoval, tako kot ob strelu Edina Džeka minuto kasneje.

Pritisk se je gostom obrestoval v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je poigravanje Kierona Clarka izkoristil Džeko, mu odvzel žogo in jo povlekel proti kazenskemu prostoru ter s tem navlekel nase dva branilca, nato pa jo je v pravem trenutku oddal do Téveza, ki je s "koso" prevaral tako Guzana kot še enega domačega branilca in žogo mirno poslal v mrežo. Citizens so tako na odmor odšli z zasluženim minimalnim vodstvom.

Gostje so bolje začeli tudi drugi polčas, toda domači so vedno v zadnjem trenutku še pravočasno blokirali nevarnejše poizkuse in nato začeli pretiti tudi sami. Po šestdeseti minuti je Villa z agresivno igro stisnila City pred gol Joeja Harta, v 66. minuti je Matthew Lowton močno streljal z velike oddaljenosti in za dober meter zgrešil okvir vrat.

Gostje so se nato vendarle otresli pritiska in v 71. minuti je Guzan še enkrat več obdržal domače v igri, ko je s konicami prstov preusmeril nizek strel Yaye Touréja v vratnico. Na drugi strani je Andreas Weimann v 80. minuti težak polvolej poslal visoko čez gol Harta. Do konca tekme so domači veliko poizkušali, imeli na voljo tudi nekaj prekinitev, a iz nobene niso resneje ogrozili gola Cityja, ki je tako z minimalno zmago svoj zaostanek za Unitedom vrnil na 12 točk.

Foto: EPA (Tottenham Hotspur - Arsenal) Spursi pustili Topničarje sedem točk zadaj

Tottenham si je z goloma Garetha Balea in Aarona Lennona zagotovil zmago na londonskem ''El Clásicu'' proti Arsenalu (2:1). Topničarji so začeli napadalno, prvi strel proti vratom domačih pa je sprožil Theo Walcott. Obrambi Tottenhama je že nekaj trenutkov kasneje pobegnil Olivier Giroud, ki pa je predolgo okreval in domači branilci so lahko ponovno zasedli svoje položaje

V 13. minuti je s strelom v okvir vrat poskušal Carl Jenkinson, vendar je Hugo Lloris strel ubranil. Nova priložnost za Arsenal se je ponudila petnajst minut kasneje, ko je žogo nespretno izgubil Scott Parker, prodor Girouda pa je zaustavil Michael Dawson. White Hart Lane je oživel v 37. minuti, ko je za prvi gol na tekmi poskrbel Gareth Bale. Varovanci Andree Villas-Boasa so dve minuti kasneje vodstvo podvojili, ko je podajo Parkerja sprejel Lennon, nato pa po levi obšel Wojciecha Szczesnyja in zabil za visoko vodstvo domačih.

Arsenal je v drugem polčasu uspel znižati prek Pera Mertesackerja, ki je z glavo zadel po prostem strelu Walcotta. Domači vratar je v 53. minuti posredoval ob poskusu Aarona Ramseyja, Bale pa je šest minut kasneje zastreljal priložnost za ponovno vzpostavitev dveh golov prednosti. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, najlepšo priložnost za točko Arsenala pa je v 88. minuti zapravil Walcott, čigar prosti strel je preletel zid in za las zgrešil vrata domačih.

Hat-trick Kagave za ogrevanje pred Realom

Manchester United nezadržno koraka proti 20. naslovu prvaka. Rdeči vragi so pred tekmo sezone, gostovanju Real Madrida na tekmi osmine finala Lige prvakov, visoko premagali Norwich City s tremi goli Japonca Šindžija Kagave.

Trener Sir Alex Ferguson je iz postave presenetljivo izpustil Ryana Giggsa, ki bi ob morebitnem nastopu odigral že 1000. tekmo za klub, a si je izjemni Valižan, ki bo po nedavnem podaljšanju pogodbe s klubom z Old Trafforda v Manchestru igral prek 40. rojstnega dne, tekmo ogledal le s tribune.

Foto: EPA Kagava Kagawa Valencia Anderson Rooney Manchester United Norwich City Premier Le Ob njegovi odsotnosti je blestel Kagava, od sobote dalje prvi Azijec s hat-trickom v najmočnejši angleški ligi. Kagava je po podaji Robina van Persieja zadel za vodstvo z zadnjim strelom prvega polčasa, v drugem polčasu pa zabil še dvakrat.

Wayne Rooney je z izjemnim strelom le še potrdil visoko zmago, s katero je United mestnim sosedom in aktualnim prvakom Manchester Cityju pobegnil že na 15 točk razlike. City bo šele v ponedeljek igral proti Astonu Villi.

Liverpool razbil Wigan v gosteh

Po kontroverznih izjavah na novinarski konferenci je Rafael Benítez odprl fronto z navijači Chelseaja, privrženci modrih pa nepriljubljenemu Špancu niso ostali dolžni in ga pričakali z nekaj žaljivimi transparenti, čeprav protesti ob zmagi nad West Bromwich Albionom (edini gol je v prvem polčasu prispeval Demba Ba) niso bili preveč glasni (1:0).

Ekipa Wigana, ki se krčevito bori za obstanek v Premier ligi, je na domačem stadionu morala priznati premoč Liverpoolu. Redsi so svoje namere jasno pokazali že na začetku tekme, ko je v drugi minuti zadel Stuart Downing. Dobrih petnajst minut pozneje je bilo že 2:0, za četo Brandona Rodgersa pa je zabil kdo drug kot Luis Suarez. Obramba domačih je imela veliko težav z razigranimi gosti in tako ni bilo presenetljivo, da je odlični Suarez še pred koncem prvega polčasa povišal na 3:0. Na začetku drugega polčasa je Urugvajec dokončal svoj "hat-trick", Liverpool pa je tekmo nato mirno pripeljal h koncu in se z zmago tako vključil v boj za uvrstitev v evropske pokale.

Angleška liga, 28. kolo:

Tottenham Hotspur : Arsenal 2:1 (2:0)
Bale (37), Lennon (39); Mertesacker (51)

Chelsea : West Bromwich Albion 1:0 (1:0)
Ba (28)

Everton : Reading 3:1 (1:0)
Fellaini (42), Pienaar (59), Mirallas (66); Robson-Kanu (84)

Manchester United : Norwich City 4:0 (1:0)
Kagava (45, 76, 87), Rooney (90)

Southampton : Queens Park Rangers 1:2 (1:1)
Ramírez (45); Rémy (14), Bothroyd (77)

Stoke City : West Ham United 0:1 (0:1)
Collison (45)

Sunderland : Fulham 2:2 (1:2)
Gardner (37/11-m), Sessegnon (70); Berbatov (16/11-m), Riether (35)

Swansea City : Newcastle United 1:0 (0:0)
Moore (86)
Vučkića (Newcastle) ni v ekipi zaradi poškodbe.

Wigan Athletic : Liverpool 0:4 (0:3)
Downing (2), Suarez (18, 34, 49)

Aston Villa : Manchester City 0:1 (0:1)
Tévez (45)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.