Manchester City z željo po prevladi

Foto: Žurnal24 Chelsea bo tudi letos ciljal povsem na vrh. (Foto: Reuters)
V soboto ob 13.45 se bo s tekmo med Tottenhamom in Manchester Cityjem začelo angleško nogometno prvenstvo. Predstavljamo vam favorite za naslov, ki ga brani londonski Chelsea.
Oglej si celoten članek

Pripravili smo pregled nogometašev, ki so prišli oziroma zapustili najboljše klube angleške nogometne lige.

Chelsea, prvak v sezoni 2009/10
Chelsea je z osvojitvijo naslova prekinil triletno prevlado Manchester Uniteda. V zadnji sezoni so Londončani osvojili tudi pokal FA in bodo zato v sezono vstopili kot glavni kandidati za nov naslov, in to kljub dejstvu, da kakih zvenečih okrepitev v klub niso pripeljali.

Največja okrepitev je Izraelec Yossi Benayoun, ki je v zameno za Joeja Cola prišel iz Liverpoola. "V lanski sezoni, ko sem prevzemal trenersko palico, sem imel številne dvome. Letos sem veliko bolj obveščen o stanju v klubu in igralcih, imam več znanja, spoznal sem tudi vzdušje v Angliji. Začetek sezone bo zato zame povsem drugačen," pred startom pravi italijanski trener na klopi modrih Carlo Ancelotti.

Prišel: Benayoun (Liverpool)

Odšli: Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Juliano Belletti (Fluminense), Joe Cole (Liverpool), Deco (Fluminense), Miroslav Stoch (Fenerbahce), Ricardo Carvalho (Real Madrid)

Foto: Žurnal24 Alex Ferguson pokal kroznik



Manchester United
Man United bo poskušal na vse načine spet zavladati v Angliji. Moštvo ostaja bolj ali manj enako kot v prejšnji sezoni, glavna okrepitev pa je mehiški napadalec Javier Hernandez. Dobro imajo zasedene vse položaje na igrišču, za naslov pa bodo morali pokazati boljšo igro v obrambi. "Zadovoljen sem z ekipo, ki jo imam, in ne vidim potrebe, da bi se še dodatno okrepili, četudi navijači želijo, da bi še kupili kakšnega igralca," meni trener rdečih vragov Alex Ferguson.

Prišla: Chris Smalling (Fulham), Javier Hernandez (Guadalajara)

Odšel: Ben Foster (Birmingham City)

Foto: Žurnal24



Arsenal
Topničarji že pet let niso osvojili nobene lovorike. Navijači na njih že nestrpno čakajo, vendar pa bo Arsenal tudi letos težko konkuriral za naslov ob Chelseaju, Manchester Unitedu in drugih. Londončanom je v svojih vrstah uspelo zadržati Cesca Fabregasa, kar utegne biti ključnega pomena. Trener Arsene Wenger ne namerava menjati svojega pristopa k igri: "Bolj pomembno od tega, da nekaj osvojimo, je, da igramo dober nogomet."

Prišla: Laurent Koscielny (Lorient), Marouane Chamakh (Bordeaux)

Odšli: Mikael Silvestre, William Gallas, Sol Campbell (Newcastle United), Eduardo (Šahtar Doneck)

Foto: Žurnal24



Tottenham Hotspur
Spursi imajo za seboj izjemno sezono. Trener Harry Redknapp je prejel celo priznanje za trenerja leta. Četrto mesto bo vseeno težko ponovljivo, saj imata Manchester City in Liverpool zagotovo višje cilje, kot sta peto in sedmo mesto v zadnji sezoni. Lani so za okrepitve zapravili milijone, letos pa na tržnici skoraj niso bili aktivni. "Če nam uspe pripeljati še nekaj nogometašev, sem prepričan, da se lahko vmešamo celo v boj za prvaka," pravi Redknapp.

Prišel: Sandro (Internacional)

Odšla: Adel Taarabt (Queens Park Rangers), Dorian Dervite (Villarreal)

Foto: Žurnal24



Manchester City
Lani so bili kljub milijonskim naložbam šele peti. Tudi letos so zapravljali več od vseh, zato jih lahko uvrstimo v krog favoritov za najvišja mesta. Italijan na klopi Manchester Cityja Roberto Mancini je za okrepitve porabil že prek sto milijonov evrov, s katerimi bo moral z zmagami in všečno igro zadovoljiti bogate lastnike kluba. "Vznemirjen? Seveda sem. Če pogledamo, s katerimi igralci smo se okrepili, potem lahko že zdaj trdim, da nas čaka super sezona. Imamo moštvo za uspeh in tega si navijači zaslužijo," pravi Mancini.

Prišli: Aleksandar Kolarov (Lazio) Yaya Toure (Barcelona), David Silva (Valencia), Jerome Boateng (Hamburg)

Odšli: Javier Garrido (Lazio), Benjani, Sylvinho, Martin Petrov (Bolton Wanderers)

Foto: Žurnal24



Liverpool
Navijači bodo poskušali zadnjo sezono čim prej pozabiti. Nič čudnega, da je na klop sedel nov trener. Rafo Beniteza, ki bo po novem vodil Inter, je zamenjal Roy Hodgson. Hodgson bo za boj za vrh potreboval stabilno moštvo, cilj pa je zagotovo prekiniti 20-letno sušo brez osvojitve naslova angleškega prvaka. V klubu ostajata tako Fernando Torres kot Steve Gerrard, strokovnjaki pa so si enotni, da klub potrebuje napadalca, ki bo v konici znal sodelovati s Torresom. "Ko ti ponudijo novo službo, upaš, da ti ne bo treba povsem prenoviti ekipe. Dobro je, da nam je uspelo zadržati glavne zvezdnike," pred začetkom meni Hodgson.

Prišli: Joe Cole (Chelsea), Milan Jovanović (Standard Liege), Danny Wilson (Rangers).

Odšli: Philipp Degen (VfB Stuttgart), Yossi Benayoun (Chelsea), Albert Riera (Olympiakos).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.