Manchester v šoku: poraz Cityja in Uniteda

Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Saido Berahino Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Wayne Rooney Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Wayne Rooney Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) David Moyes Foto: Reuters (Manchester United - West Bromwich) Kagawa Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Karim El Ahmadi Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Edin Džeko Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Manuel Pellegrini Foto: Reuters (Aston Villa - Manchester City) Foto: EPA (Tottenham - Chelsea) John Terry Foto: EPA (Tottenham - Chelsea) John Terry Foto: EPA (Tottenham - Chelsea) Villas Boas Mourinho Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Mourinho Villas Boas Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Jose Mourinho Andre Villas Boas Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Fernando Torres Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Sigurdsson Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Dembele Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Vertonghen Hazard Foto: Reuters (Tottenham - Chelsea) Jose Mourinho
Manchester United je v šestem kolu Premier lige doma izgubil proti West Bromwichu (1:2). Obračun učitelja (José Mourinho) in učenca (André Villas-Boas) na tekmi med Chelseajem in Tottenhamom se je končal z remijem (1:1). Aston Villa je premagala Manchester City (3:2). Arsenal po zmagi v Swanseaju (1:2) sam na vrhu.
Oglej si celoten članek

André Villas-Boas in José Mourinho sta že pred obračunom šestega kola angleške Premier lige poskrbela, da bo tekma na White Hart Lanu nekaj posebnega. Trener Tottenhama je dejal, da obračun z Moujem nima pomena, medtem ko je trener Chelseaja zatrdil, da ga izjave nekdanjega sodelavca ne zanimajo.

Prvi obračun učitelja in učenca se je končal z delitvijo točk (1:1). Domači so povedli v 19. minuti, ko je zadel Gylfi Sigurdsson, za izenačenje pa je v 65. minuti poskrbel John Terry.

Tottenham zadal prvi udarec

Na začetku obračuna, ki ga je zaznamoval hiter tempo obeh ekip, so si prvo priložnost priigrali nogometaši Chelseaja, ko je Frank Lampard z dolgo podajo zaposlil Edena Hazarda, ki pa žoge ni uspel ukrotiti. Za Tottenham, ki je lovil četrto zmago v letošnji sezoni, je po podaji Christiana Eriksena poskusil Jan Vertonghen, ki je meril prek vrat.

Domači navijači niso dolgo čakali na prvi zadetek, saj je že v 19. minuti po kombinaciji Roberta Soldada in Eriksena mimo Terryja pobegnil Gylfi Sigurdsson in premagal Petra Čecha. Kmalu zatem bi lahko Eriksen povišal na 2:0, ko je žoga po podaji Androsa Townsenda nevarno pristala v kazenskem prostoru gostov, v zadnjem trenutku pa jo je v kot izbil Branislav Ivanović.

Spursi so bili še naprej bolj nevarna ekipa. Poskus Kyla Naughtona je Čech ubranil, strel Paulinha pa je stresel vratnico.

Terry rešil Moujevo čast

Chelsea bi lahko izneačil na začetku drugega polčasa, okroglo usnje pa je po podaji Fernanda Torresa zastreljal Oscar. Torres je bil v drugem polčasu eden izmed najbolj razpoloženih nogometašev na igrišču, čeprav je izenačujoči gol dosegel Terry. Angleški nogometaš je z glavo zadel po prostem strelu Juana Mate. Torres si je v 81. minuti prislužil drugi rumeni karton in se predčasno podal v garderobe, tako da je Chelsea do konca tekme zdržal z desetimi nogometaši.

Pred iztekom obračuna je nevarno poskusil Jermain Defoe, vendar je Čech njegov strel ubranil, nenatančen pa je bil tudi Sigurdsson in ostalo je pri 1:1.

Aston Villa zrežirala preobrat

Aston Villa se je na Villa Parku vrnila po zaostanku 1:2 in premagala Manchester City (3:2).

Meščani bi lahko povedli v drugi minuti tekme po podaji Aleksandarja Kolarova, vendar je James Milner meril mimo vrat. Edin Džeko je v obrambo prisilil Brada Guzana, Samir Nasri pa je iztržil kot, ki ga je z nenatančnim strelom z glavo zapravil Džeko.

Prvo priložnost za domače je imel v 25. minuti na voljo Karim El Ahmadi, ki s prostega strela ni uspel resneje ogroziti Joea Harta. City je povedel pred koncem prvega polčasa, ko je šesti zadetek sezone dosegel Yaya Touré.

V 51. minuti je izenačil Karim El Ahmadi, šest minut kasneje pa je City spet povedel z golom Džeka. Aston Villa je nato v treh minutah tekmo postavila na glavo. Leadro Bacuna je s prostim strelom z razdalje približno 20 metrov izenačil, nato pa je Andreas Weimann zadel za končno zmago domače ekipe. Zadnji je za City poskusil Stevan Jovetić, ki ni izkoristil priložnosti, potem ko je Touré preigral tri branilce Aston Ville.

Moyes v težavah: nov poraz Uniteda

West Bromwich je na Old Traffordu premagal Manchester United (2:1).

Rdeči vragi so si prvo priložnost ustvarili po nekaj izmenjavah, ko je Nani podal do Wayna Rooneyja, angleški reprezentant pa je bil nenatanačen za nekaj centimetrov.

Nani je še naprej mučil obrambo Albiona in priskrbel dobro podajo Javierju Hernandezu, ki prav tako ni prinesla zadetka. Gostje bi lahko povedli po strelu Berahina, na drugi strani pa je Shinji Kagawa preigral dva gostujoča branilca, vendar ni našel prostora za strel.

Zgodaj v drugem polčasu je rdeče vrage presenetil zadetek Amalfitana, ki je izkoristil zaspanost Unitedove obrambe in premagal Davida de Geo. Rooney je tri minute kasneje poravnal izid, gostje pa so še naprej napadali in po izjavanju kota zatresli vratnico. Drugi gol za goste je v 67. minuti zabil Berahino in rdečim vragom je grozil poraz. Izenačujoči zadetek je dosegel Marouane Fellaini, vendar je sodnik pokazal na prepovedan položaj in West Bromwich se je veselil velike zmage.

Angleška liga, 6. kolo:

Tottenham Hotspur : Chelsea 1:1 (1:0)
Sigurdsson (19); Terry (65)
RK: Torres (81/Chelsea)

Aston Villa : Manchester City 3:2 (0:1)
El Ahmadi (51), Bacuna (73), Weimann (76); Touré (45), Džeko (57)

Fulham : Cardiff City1:2 (1:1)
Ruiz (45); Caulker (12), Mutch (90)

Hull City : West Ham United 1:0 (1:0)
Brady (12/11-m)
Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

Manchester United : West Bromwich Albion 1:2 (0:0)
Rooney (57); Amalfitano (54), Berahino (67)

Southampton : Crystal Palace 2:0 (0:0)
Osvaldo (47), Lambert (49)

Swansea City : Arsenal 1:2 (0:0)
Davies (82); Gnabry (58), Ramsey (62)

Stoke City : Norwich City 0:1 (0:1)
Howson (34)

Sunderland : Liverpool 1:3 (0:2)
Giaccherini (52); Sturridge (28), Suárez (36, 89)

Everton : Newcastle United 3:2 (2:0)
Lukaku (5, 37), Barkley (25); Cabaye (51), Rémy (89)
Vučkića (United) ni bilo v ekipi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.