Mancini: ''Ronalda bo ustavila policija''

Foto: EPA
Foto: EPA
V petem kolu Lige prvakov bo na sporedu derbi skupine D med Manchester Cityjem in Real Madridom. Trener meščanov Roberto Mancini je na tiskovni konferenci v šali povedal, da bodo Cristiana Ronalda ustavili s pomočjo policije.
Oglej si celoten članek

Roberto Mancini je na tiskovni konferenci pred tekmo Lige prvakov med Manchester Cityjem in Real Madridom povedal, da bodo Cristiana Ronalda ustavili le tako, da bodo ''poklicali policijo''. Portugalec na stadionu Etihad v preteklosti ni imel veliko uspeha, saj je zadel le enkrat - maja 2007 je dosegel gol z bele točke.
Mancini se kljub temu zaveda nevarnosti najbolj slavnega galaktika. ''Upam, da bo imel slab večer, ker je težko igrati proti igralcu, ki lahko vedno doseže dva gola na tekmo,'' je povedal Italijan, ki je prepričan, da si Ronaldo zasluži nagrado za najboljšega nogometaša. ''Ronaldo je vrhunski igralec in zasluži si osvojiti zlato žogo. Lani je zadel toliko golov in Realu pomagal do naslova v La Ligi. Z Messijem sta najboljša igralca na svetu, a dosežek Reala govori v njegov prid,'' je dodal Mancini.

Meščani morajo tekmo proti Realu nujno dobiti, če želijo ohraniti kakršnokoli upanje za napredovanje v osmino finala. Če bo City še drugo sezono zapored izpadel v skupinskem delu tekmovanja, se bodo najbolj spominjali tekme na Santiagu Bernabéu, ko so točko izgubili v zadnjih minutah tekme. ''Če bi na Bernabéu zabeležili dober rezultat, bi bilo lahko drugače. Zelo smo bili razočarani,'' je povedal 47-letnik.

Mancini meni, da City nima več možnosti za napredovanje, vendar je odločen, da prikažejo dobro predstavo. ''Mislim, da nimamo možnosti, ampak nogomet je čudna stvar. To je pomembna tekma in želimo si igrati dobro,'' je povedal Italijan. Meščanom bolje kot v Ligi prvakov kaže v domačem prvenstvu, kjer imajo na vrhu angleške premier lige točko prednosti pred Manchester Unitedom.

Mourinho: ''Govoriti o meni ni zanimivo''

Foto: EPA jose mourinho Na tiskovni konferenci pred gostovanjem Reala v Angliji je novinarje predvsem zanimalo, ali bo José Mourinho ostal v Madridu do izteka pogodbe, ki velja do leta 2016. ''Čaka me tekma Lige prvakov in ni zanimivo govoriti o meni,'' je povedal Mou, ki se je dotaknil še morebitne vrnitve na Otok. ''Nikoli nisem skrival naklonjenosti do Anglije,  čeprav gre nekaterim to v nos,'' je dodal Portugalec.

Trener belega baleta je spregovoril še o Manchester Cityju, ki je eno največjih razočaranj letošnje sezone Lige prvakov. ''Pred začetkom tekmovanja so veljali za enega izmed favoritov za zmago. Nenormalno je, da bi City tako hitro izpadel, a takšen je nogomet. Zagotovo so razočarani. Povsem mogoče pa je, da nas premagajo in zmagajo še v Dortmunud,'' je povedal 49-letnik.

Nogometaš Reala Pepe pa je dodal: ''Manchester City je odlična ekipa z dobrimi igralci. Najpomembenjša je njihova psihološka pripravljenost, saj garajo polnih 90 minut. Sposobni smo jih premagati. Ostati moramo zvesti našemu načinu igre, saj gre za pomembno tekmo, ki jo želimo zmagati.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.