Mancini v časopisu naročil oglas za navijače

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Roberto Mancini, že zdaj bivši trener Manchester Cityja, se je navijačem sinje modrih zahvalil na unikaten način. Italijan je v časopisu Manchester Evening News naročil celostranski oglas. Ravnanje Cityja, ki se je z Mancinijem odločil raziti točno leto dni po osvojitvi naslova državnih prvakov, je pokritiziral celo trener mestnih tekmecev Sir Alex Ferguson.
Oglej si celoten članek

"Navijači Manchester Cityja: 3 nepozabna leta, vedno boste v mojem srcu, ciao, Roberto Mancini," je bralce časopisa Manchester Evening News na športnih straneh presenetil napis in celostranska podoba Roberta Mancinija, skupaj s tremi pokali, ki jih je osvojil kot trener Manchester Cityja.

Po poročanju Daily Telegrapha navijači Citizensov že razmišljajo, da bi priljubljenemu Manciniju posvetili podoben oglas v njegovem domačem športnem dneviku La Gazzetta dello SportMancinija so bogati arabski lastniki odpustili v ponedeljek, potem ko je City že pred meseci ostal brez realnih možnosti za ubranitev naslova v PremierLeague, v finalu pokala FA pa ga je šokantno premagal bodoči drugoligaš Wigan Athletic.

 

Nekaj podpore je nekdanji soigralec Srečka Katanca pri Sampdorii dobil tudi s strani Sira Alexa Fergusona, ki bo na nek način prav tako "izgubil službo" kot trener, le da se od mesta trenerja mestnega tekmeca Manchester Uniteda poslavlja prostovoljno.

Ferguson: "V bistvu nisem bil presenečen"

"Bilo je zares neverjetno. Osvojil je pokal FA, bil v finalu, drugi v prvenstvu in prvenstvo tudi osvojil, in to ni dovolj dobro?" se je pred novinarji spraševal Ferguson. "Bil sem presenečen, ampak v bistvu ne, saj ne moreš biti več presenečen nad dejanji nekaterih današnjih lastnikov. Ne moreš biti presenečen, a še vedno mislim, da to ni bilo prav."

Fergusona bo pri Unitedu nadomestil Evertonov strateg David Moyes, na njegovega škotskega rojaka pa naj dogajanje pri Cityju ne bi vplivalo, je prepričan izkušenejši od obeh severnjakov. Po prepričanju Sira Alexa bo moral Moyes zgolj dojeti, kako ogromen je dejansko Manchester United.

"Kar se dogaja pri Man Cityju ne bo imelo nikakršnega vpliva na Davida," je zagotovil Ferguson. "Tukaj ima strukturo, ima izkušnje. Verjetno se je moral pri Evertonu spopasti z rečmi, ki so bile še težje. Mislim, da to ni pomembno. To, da je klub ogromen, bo najtežji vidik, kar bo v vsakem primeru kmalu tudi spoznal. Globalna znamka in število sponzorjev, ki jih imamo, on se mora temu prilagoditi. Ampak menim, da to ni težava, najpomembnejše pa je moštvo. Ima dobro ekipo igralcev in želel si jo bo še dopolniti. Imel bo svoje ideje, kar je dobro. V redu bo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.