Mancusova jezna in objokana

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Sporu med Lindsey Vonn in Julio Mancuso ni videti konca. Olja na ogenj je prilil odstop Vonnove v veleslalomu. Posledično je morala Mancusova znova na start, v cilju pa so jo oblile solze.
Oglej si celoten članek

Dobitnica olimpijskega smuka Lindsey Vonn je v sredo priznala, da si želi na vsak način prekiniti spor z Julio Mancuso. Vonnova je priznala, da je do trenja prišlo še pred objavo pogovora Mancusove v nedeljski izdaji revije Sports Illustrated.

Mancusova je tedaj dejala, da ni zadovoljna z vplivom Vonnove na ameriško ekipo. "Ljudje le stežka dosegajo svoje potenciale, ker je prisoten tolikšen boj za pozornost. Ko prideš na sestanke po tekmah, je videti, kot da smo imeli slab dan, če Lindsey ni šlo najbolje," je bila ostra Mancusova.

Foto: Žurnal24

Vonnova je po drugi strani priznala, da so jo te izjave prizadele, vendar ne more storiti drugega, kot da podpira Mancusovo tako, kot je to delala v preteklosti, ter upa, da bo rojakinja do nje ravnala enako. "Vedno sem ponosna, če gre Američanu dobro. Ponosna sem bila tudi nad tem, da je bila Mancusova na stopničkah v smuku in superkombinaciji," je še pojasnila 25-letnica.

Vonnova je v sredini prvi veleslalomski vožnji odstopila, pri padcu pa si je zlomila tudi mezinec na desni roki. Do nesreče je prišlo tik pred startom Mancusove, ki so ji sodniki pokazali rumeno zastavo, ko je bila že čez polovico proge. Tako je morala dvakratna srebrna z iger v Vancouvru znova presmučati celotno progo. Mancusova je prvo vožnjo v drugo končala kot 18. z zaostankom 1,30 sekunde, obenem pa je Vonnovo spodbudila, naj se opraviči.

"Vem, da je bila razočarana. Vem tudi, da je besna in zafrustrirana ter verjetno jezna name, vendar nisem kriva za to, da sem padla," je pojasnila Vonnova, ki sicer razume težave Mancusove pri ponovnem nastopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.