Mandžukiću se smeji ves svet

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tetovaža v hebrejščini, ki krasi spodnji del hrbta hrvaškega reprezentanta Maria Mandžukića, ni napisana pravilno.
Oglej si celoten članek

Mario Mandžukić se je na tekmi Lige prvakov med Atléticom in Realom pogosto znašel na tleh zaradi grobega tretmaja gostujočih nogometašev, pri tem pa je večkrat razkril svojo tetovažo, ki je hitro postala priljubljena tarča posmeha na družabnih omrežjih.

Hrvaški napadalec si je želel vtetovirati življenjski moto ''kar te ne ubije, te okrepi'', a so strokovnjaki za hebrejščino hitro ugotovili, da nekaj ni v redu.

''Besedilo je napisano od leve proti desni namesto od desne proti levi. Za nameček so črke obrnjene narobe, zato dajejo vtis zrcalnega zapisa. Tattoo umetnik je ambiciozni Leonardo da Vinci ali pa je popolnoma nesposoben. Ko smo uspeli razvozlati bizarne črke, smo ugotovili, da naj bi tetovaža oznanjala 'kar te ne ubije, te okrepi', zaradi slovničnih napak pa je prevod bližje 'kateri te ne ubije, te okrepi,'' piše Stuart Winer, novinar časnika The Times of Israel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:52 16. April 2015.

    Neprimeren naslov. Kaj je tu smešnega kaj, če mu je tako všeč.

  • 16:22 16. April 2015.

    Tipični hrvaški nadutež, z nizkim IQ - jem.

  • 15:00 16. April 2015.

    pač Hrvat kot HRVAT.........................Kaj se zgodi, ce se Mujo preseli iz Slovenije v Hrvaško? ..........................................................V obeh državah se poveča povprečni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.