Manj elektronike, več dirkanja

Foto: EPA
Foto: EPA
V karavani formule 1 se obetajo nove spremembe. Mednarodna avtomobilistična zveza se zavzema za manj uporabe elektronike med dirkami, nova pravila bodo stopila v veljavo prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Fia je nove ideje moštvom razkrila v četrtek, ko se je v Belgiji začel dirkaški vikend. Krovna avtomobilistična zveza želi omejiti telemetrijo in radijske komunikacije ter pripomočke, s katerimi lahko izboljšajo zmogljivost dirkalnikov, tako da bo več odvisno od zmogljivosti in sposobnosti dirkačev.

"Preučili bomo, kako omejiti telemetrijske kanale med dirkalnikom in boksi. Cilj je, da omejimo pretok podatkov, ne bomo pa omejevali pomembnih podatkov za dirkače," so med drugim zapisali pri Fii.

Fia bo sicer še vedno dovolila številna sporočila, ki jih bodo lahko dobili dirkači oziroma ekipe v boksih. Med njimi so opozorila o škodi, predrte pnevmatike, poškodbe dirkalnikov in sporočila o težavah drugih bolidov. Ekipe bodo svojim dirkačem še naprej lahko sporočala navodila o postankih, opozorilnih zastavah, stanju na progi, časih krogov in razlike med dirkači med kvalifikacijami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.