Manjši šok za Hrvate v režiji bivšega slovenskega reprezentanta

Foto: Epa
Foto: Epa
Favorizirana Hrvaška ni uspela streti Avstrije.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji in javnost so po izjemno prepričljivi zmagi svoje reprezentance proti Španiji že poleteli v nebo, dvoboj z Avstrijo pa je po mnenju mnogih ponujal le nov lahek zalogaj za četo Gorana Perkovca.

Tekma se je po predvidenem scenariju Hrvatov tudi začela, ti so povedli s 5:1. A nato so zaigrali tudi izbranci nekdanjega odličnega slovenskega reprezentanta Aleša Pajoviča. Po strelskem mrku, ki je trajal osem minut, so Hrvatje zapravili prednost, v nadaljevanju dvoboja pa so gledalci v Manheimu spremljali povsem izenačen obračun. Ob koncu prvega polčasa si je hrvaška izbrana vrsta vseeno priigrala dva zadetka prednosti.

A na začetku drugega dela so Avstrijci hitro izničili zaostanek, v 39. minuti pa prvič na dvoboju tudi povedli. A vodstvo 'Pajovičevih' ni dolgo zdržalo, pobudo so kmalu spet prevzeli Hrvatje, v 56. minuti pa se je po njihovem zadetku na semaforju izpisal izid 28:25. Dvoboj se je zdel odločen, a se Avstrijci niso predajali.

V predzadnji minuti je tako prišlo do izenačenja na 28:28. Hrvaška je krenila v zadnji napad, pol minute pred koncem pa je bil pri Avstriji izključen Janko Božović. A tudi ob igralcu manj se je Avstrija ubranila, vratar Constantin Möstl je nekaj sekund pred koncem prišel do svoje sedme obrambe in svojemu moštvu zagotovil točko.

Foto: Epa Constantin Möstl

Pri južnih sosedih je največ golov dosegel nekdanji slovenski reprezentant Mario Šoštarić (6), pri severnih sosedih pa Mikola Bylik (7). 

Španija je na prvem današnjem dvoboju skupine B brez težav premagala Romunijo s 36:24. Po dveh krogih sta Hrvaška in Avstrija zbrali po tri točke, Španija dve, Romunija pa je brez njih. Para zadnjega kroga sta Hrvaška - Romunija in Španija - Avstrija.

Skupina A

Skupina A se je po štiridnevnem premoru iz Düsseldorfa, kjer je padel nov svetovni rekord v številu gledalcev na rokometnih tekmah (53.586), preselila v Berlin. Švica je na prvi tekmi v Mercedes-Benz Areni odščipnila točko favorizirani Franciji. Za remi sta najbolj zaslužna Lukas Laube in Andy Schmid. Prvi je "galskim petelinom" nasul devet golov, drugi pa je zadel za končnih 26:26.

Nemčija je po zanesljivi zmagi na uvodni tekmi proti Švici brez večjih težav ugnala še Severno Makedonijo s 34:25. Blestel je Juri Knorr z devetimi goli.

Skupina C

Črna gora je po tesnem porazu proti Islandiji s 30:31 ostala brez možnosti za napredovanje v drugi del, Madžarska pa je po hudem boju premagala Srbijo z 28:27 in si izborila mesto v drugem delu EP.

Po tekmah drugega kroga so v drugi del že napredovali tudi Nemci, Slovenci, Švedi, Nizozemci, Danci in Portugalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.