Mankoču v Radovljici dve zmagi

Foto: EPA
Foto: EPA
Z zmago Petra Mankoča na 50 delfin (24,60) se je končal letošnji mednarodni plavalni miting v Radovljici. Mankoč, ki je predvsem v paradni disciplini na 100 delfin nekoliko zaostal za najboljšimi dosežki, se je veselil tudi zmage na 100 prosto.
Oglej si celoten članek

Peter Mankoč je še enkrat potrdil, da je bil sobotni slabši dosežek le posledica priprav in prihoda z višine: "Enako se je zgodilo oktobra. V Bolzanu sem po pripravah plaval 100 mešano 56 in še nekaj, drugi dan boljše, nato pa na prvenstvu dobro. Že danes je bilo tudi tukaj boljše in ni bojazni, da v Šanghaju ne bi dosegel načrtovanih izidov."

Še enkrat več v sezoni je odlično formo potrdila Ravenčanka Tjaša Oder, ki vrh sezone načrtuje na mladinskem svetovnem prvenstvu v Peruju. Že v soboto je 800 prosto zmogla v zelo solidnih 8:40,59 minute, še boljša pa je bila v nedeljo na 1500-metrski razdalji z dosežkom 16:30,12, ki je po mednarodnih tablicah vreden celo 902 točki. V nedeljo je Odrova dosegla še osebni rekord 4:15,62 na 400 prosto. "Glede na to, da sem zelo utrujena, saj sem sem prišla neposredno s priprav, sem z rezultati zelo zadovoljna. Upam, da bom to zdaj le še izboljšala in se pripravila na mladinsko svetovno prvenstvo ter tam dosegla najboljši izid. Najbolj sem tukaj zadovoljna z nastopoma na 400 prosto, kjer sem dosegla osebni rekord, in 800 prosto, kjer sem dosegla najboljši izid letos," je bila vesela plavalka ravenskega Fužinarja.

Še en odmeven izid je na 200 delfin z 2:00,03 dosegel radovljiški reprezentant Robi Žbogar. "Tako kot sem včeraj napovedal, mi je uspel še en dober nastop. Sekundo od osebnega rekorda je izid, ki sem si ga želel. Če bi na koncu prišel še nekaj boljše v cilj, bi podrl tudi mejo dveh minut. A to niti ni pomembno. Naredil sem dva dobra treninga in veselim se sklepnih specialnih treningov . Malo se moram spočiti in upam, da bo v Šanghaju čim boljše," je pokomentiral plavalec Gorenjske banke. Žbogar je bil še drugi na 50 delfin (25,21).

Triglavanka Anja Čarman je z 2:15,40 zmagala na 200 hrbtno in bila pred tem že tretja na 50 hrbtno: "Želela sem si nekaj več, saj sem bila letos že hitrejša, a sem po zadnjih treningih zelo utrujena. Zdaj se moram spočiti in upam, da bo potem bolj letelo." Prva zvezdnica domačega klub, olimpijska podprvakinja Sara Isaković, je v nedeljo osvojila drugo mesto na 100 prosto (56,67), zmagovalka Belorusinja Aleksandra Herasimenja je bila z odličnim dosežkom 54,68 zanjo neulovljiva. Še boljša je bila Herasimenja z dosežkom 28,40 na 50 hrbtno (958 točk). Isakovićeva je bila ob koncu dneva še tretja na 50 delfin (28,17), za ilirijanko Triin Aljand (26,92) in Belorusinjo Svetlano Hahlovo (27,29).

Do še ene zmage je v Radovljici prišel tudi Mankoč, ki je bil prepričljivo najboljši na 100 prosto (51,83). Po pričakovanjih je zmago slavil tudi Jan Karel Petrič iz kranjskega Triglava, še eden od potnikov za svetovno prvenstvo v Šanghaju, ki je bil najboljši na 400 prosto (4:02,28), v ženski konkurenci je v tej disciplini drugo mesto osvojila najnovejša članica slovenske reprezentance Radovljičanka Maja Cesar. Na 100 m prsno se je druge zmage na mitingu veselil Koprčan Matjaž Markič z 1:03,31: "Izid je glede na včeraj kar dober. Solidno." Pri dekletih je bila najboljša ilirijanka Tjaša Vozel, ki je za osebnimi željami zaostala predvsem na 200 hrbtno. "Po napornih pripravah sem res utrujena, za nameček pa spreminjam tudi tehniko in prav to sem testirala tukaj," je povedala nadarjena plavalka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.