Maradona bi bil rad podpredsednik

Foto: EPA
Foto: EPA
Zloglasni Diego Maradona je ponudil svojo pomoč jordanskemu princu Aliju Binu al-Heusseinu, ki bo ponovno kandidiral za predsednika Mednarodne nogometne zveze.
Oglej si celoten članek

Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona, ki v letih po koncu kariere s številnimi, tudi precej sočnimi izjavami, in obnašanjem skrbi, da ga ljubitelji športa po svetu ne pozabijo, je dobil novo zanimivo zamisel. Po aferi v krovni zvezi Fifi se namreč vidi v vlogi novega podpredsednika.

Njegova želja je povezana z jordanskim princem Alijem binom al-Husseinom. Ta bo, potem ko je zaradi afere s podkupninami v Fifi odstopil komaj dobro izvoljeni predsednik Sepp Blatter, spet kandidiral na volitvah. Maradona se je ponudil za podpredsednika, saj meni, da bosta skupaj lahko očistila nogomet vseh slabih stvari, ki so se v krovni organizaciji nabirale dolga leta.

"Če bo princ Ali zmagal, imam dobre možnosti, da postanem podpredsednik. Če bom, potem bomo imeli veliko čiščenje," je Maradona dejal v pogovoru za argentinsko televizijo. Maradona seveda ni zamudil priložnosti za besedni obračun z Blatterjem, s katerim nikoli ni imel prav zglednih odnosov. "Odstopil je, ker se je bal, da ga bosta razkrinkala FBI in švicarska policija. Bal se je, da bo šel skozi vrata z lisicami na rokah," pravi Maradona.

Tudi o Michelu Platiniju, ki je sicer prav tako vedno nasprotoval Blatterju in kot predsednik krovne evropske zveze Uefe vodil pravo hladno vojno proti Fifi, nekdanji svetovni prvak iz leta 1986 ni našel lepih besed: "Prej sem mislil, da ga spoštujejo. Toda zdaj vidim, da njegova beseda ni vredna nič."

Jordanski princ Ali bin al-Hussein je bil na volitvah za predsednika Fife 29. maja poražen, po odstopu Blatterja le nekaj dni zatem pa je napovedal novo kandidaturo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.