Maradona bi treniral Portugalce

Foto: Žurnal24 Maradona je v enem redkih javnih nastopov po SP obiskal predsednika Venezuele Hu
Kdo je dovolj nor? Da bi kot selektorja ali trenerja najel Diega Armanda Maradono, namreč. So to Portugalci? Slednji po slovesu Carlosa Queiroza iščejo novega selektorja. Maradono zanima njihova klop.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Portugalske se s težavo privleče skozi kvalifikacije, komaj preživi linč javnosti, nato pa na prvenstvo pride kot ena izmed favoritinj. V predtekmovanju navduši in njihov trener misli, da je "izumil nogomet". Nato klavrno izpadejo in se osmešijo. Ne – ne govorimo o zadnji avanturi Portugalcev na svetovnem prvenstvu, ki so ga z zdaj že nekdanjim selektorjem Carlosom Queirozom zaključili s porazom proti Španiji v osmini finala (0:1). Tako nekako bi bila verjetno videti pot Diega Armanda Maradone, če bi "trenerski mag" postal novi selektor Ibercev in jih nekako uspel spraviti na prihajajoče evropsko prvenstvo.

Res je. Diego in jaz sva govorila o tem, to je projekt, ki se nama zdi privlačen. Zanima ga in na voljo je, a do kontaktov še ni prišlo.
Alejandro Mancuso

Queiroz je namreč po slabem začetku kvalifikacij, remiju s Ciprom (4:4) in porazu na Norveškem (0:1) ter bizarnem napadu na uslužbence antidopinške komisije dobil nogo, poleg šestmesečne disciplinske kazni s strani portugalske nogometne zveze (FPF), seveda. Nekdanji trener Sportinga in reprezentant Paulo Bento naj bi bil zdaj prvi favorit za vroči stolček, med kandidati pa se je poleg Joseja Pekermana in Javierja Aguirreja znašel tudi Maradona.

"Res je (da je Maradona zainteresiran, op. p.)," je dejal eden izmed njegovih pomočnikov za časa vodenja Argentine Alejandro Mancuso. "Diego in jaz sva govorila o tem, to je projekt, ki se nama zdi privlačen. Zanima ga in na voljo je, a do kontaktov še ni prišlo." Svoje zanimanje je izkazal tudi Pekerman, tako kot Maradona nekdanji selektor Argentine: "Veliko reprezentanc ga želi najeti, toda ni bil zainteresiran. Portugalska pa ... ja, ta ga zanima," je povedal njegov agent Jose Sanchez Parra. Za dobro nogometa upamo, da bomo kdaj dobili priložnost gledati objem Maradone in Cristiana Ronalda, po tem ko bi slednji zabil gol s 30+ metrov, "El Diego" pa bi se zadrsal po travi in mu padel v objem. Nepozabno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.