Maradona je bil nedolžen

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijansko sodišče je pokojno nogometno legendo po 30 letih opralo krivde.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni bog Diego Maradona je bil štiri mesece po smrti oproščen suma davčne utaje v višini 34 milijonov funtov (39 milijonov evrov). Primer sega še v čas Maradonove aktivne kariere, ko je branil barve Napolija.

Italijanske oblasti so mu leta 1991 izdale račun v višini 2,5 milijona funtov, znesek pa je zaradi visokih obresti v naslednjih desetletjih narasel na 34 milijonov.

Maradoni, ki je v Neaplju igral od leta 1984 do 1991, so med obiskom mesta leta 2006 zaplenili uhane in prestižno uro znamke Rolex.

Italijansko vrhovno sodišče je zdaj odločilo, da je bil nogometaš leta 2013 upravičen do davčne amnestije, s tem pa je primer tudi dobil svoj epilog. 

"Končno so mu povrnili čast in dostojanstvo. Vedno je vedel, da je nedolžen," je sodbo komentiral odvetnik Angelo Pisano.

Foto: Epa diego maradona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.