Maradona: "Pelé je tudi v Braziliji šele drugi"

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni argentinski nogometaš je spet usmeril nekaj strupenih puščic v smeri svojega večnega tekmeca - Peléja.
Oglej si celoten članek

Brazilec Edson Arantes do Nascimento, bolje poznan kot Pelé, in Argentinec Diego Armando Maradona imata pestro zgodovino v medsebojnih odnosih. Večinoma bijeta bitko prek medijev, za katere od časa do časa zatrjujeta, da sta najboljša nogometaša vseh časov.

Tokrat je bil na vrsti za provokacijo Maradona, ki je tudi sicer ponavadi bolj oster pri obračunavanju z brazilskim tekmecem. Tokrat je šlo "malemu zelenemu" v nos, da je na zadnji prireditvi ob podelitvi Zlate žoge Pelé dobil častni Ballon d'Or, ob tem pa je lovoriko za leto 2013 predal v roke zmagovalca Cristiana Ronalda.

"Zgodba Peléja je žalostna"

"Kako lahko ljudje rečejo, da je Pelé prejel Ballon pred menoj? Jaz sem nagrado prejel še za časa igranja, leta 1996 mi jo je podelila revija France Football. Torej je velika napaka, če pravite, da je Pelé nagrado dobil pred menoj," je Maradona odgovoril na vprašanje, kako sprejema dejstvo, da je Fifa Brazilcu podelila prvo "častno" Zlato žogo.

"Zame bo Pelé vedno drugi, tako v mednarodnem športu, kot v Braziliji. On je tudi v domovini šele drugi najboljši športnik 20. stoletja, za dirkačem Ayrtonom Senno. Žalostno je, da bo vedno drugi in da bo vedno ostal na tej poziciji," je porogljivo dejal Diego, ki je zaključil s posmehovanjem na račun Peléja.

Kdo je Cristiano Leonardo?

"Ko je podelil Zlato žogo Ronaldu, je zamomljal, da je prejemnik nagrade 'Cristiano Leonardo'. To samo kaže na to, kam dejansko spada," je v smehu še povedal Maradona.

Argentinec je v toku svoje nogometne kariere osvojil naslove v Španiji z Barcelono, v Italiji z Napolijem in v domovini z Boco Juniors. Leta 1986 je z reprezentanco v Mehiki osvojil tudi naslov svetovnega prvaka. Pelé je bil zmagovalec na treh mundialih (1958, 1962, 1970), kar ni uspelo nobenemu drugemu nogometašu. V Braziliji je osvojil več naslovov s svojim matičnim klubom Santosom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.