Maradona zaril nož v hrbet Messiju?

Foto: EPA
Foto: EPA
Diego Maradona naj bi po nekaterih navedbah odigral ključno vlogo pri izreku prepovedi štirih tekem za njegovega rojaka Lionela Messija.
Oglej si celoten članek

Argentinska nogometna reprezentanca je ob odsotnosti Lionela Messija izgubila kvalifikacijski obračun z Bolivijo za nastop na SP 2018. Napadalec Barcelone je prestal prvo od štirih tekem prepovedi nastopanja, kolikor mu jih je zaradi incidenta na obračunu z Čilom izrekla Mednarodna nogometna zveza (Fifa).

Argentinci se po porazu z Bolivijo nahajajo šele na petem mestu kvalifikacijske lestvice, ki ne prinaša neposredne uvrstitve na mundial v Rusiji.

Odsotnost prvega zvezdnika, ki se je na tekmi s Čilom verbalno znesel nad sodnikom, povzroča dodatne preglavice selektorju Edgardu Bauzi, saj bo moral brez Messija prevedriti še tekme z Urugvajem, Venezuelo in Perujem. 

Kako pomemben je doprinos argentinskega čudeženega dečka, pričajo rezultati preteklih kvalifikacijskih tekem. Argentinci so z Messijevo pomočjo dobili pet od šestih tekem, ob njegovi odsotnosti pa le eno od sedmih.

'Gavčem' zdaj grozi, da bodo ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu, kar bi bilo za takšno nogometno velesilo veliko razočaranje in prava mala senzacija. Prav v luči črnih napovedi so še toliko bolj presenetljive obtožbe na račun nekdanjega argentinskega zvezdnika Diega Maradone, ki naj bi ključno pripomogel k visoki kazni za Messija.

Maradona, nekoč glasni kritik krovne nogometne zveze, je danes Fifin ambasador. Po poročanju argentinskih medijev naj bi prav on podpiral drakonsko kazen za rojaka. Messi je za prepoved izvedel le nekaj ur pred začetkom tekme z Bolivijo.

Novico o tem, da naj bi Maradona odigral ključno vlogo pri izreku najvišje možne kazni, je v javnost lansiral novinar Gonza Stupenengo. ''Pogovarjal sem se s sinom Argentinca, ki dela za Fifo, in potrdil je, da je nevoščljivi Maradona pritiskal za Messijevo kazen,'' je zapisal.

Maradona, ki je z Argentino leta 1986 osvojil naslov svetovnega prvaka, je obtožbe zanikal: ''Nič nisem imel s tem. Nasprotno. Želim, da se Argentina uvrsti na SP in osvaja lovorike,'' je zatrdil 56-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.