Maratonska sezona zaključena, Stanleyev pokal podeljen

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
S šesto tekmo finalne serije se je končala letošnja sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Tampa Bay Lightning so zmagovalci velikega finala severnoameriške lige NHL. Tampa je na šesti tekmi z 2:0 premagala Dallas Stars in s skupnim izidom 4:2 v zmagah osvojila Stanleyjev pokal. To je prvič po letu 2004 in obenem šele drugič v klubski zgodovini, da je bila ekipa s Floride najboljša v ligi NHL.

Tokrat je Tampa do zmage prišla brez svojih navijačev, saj so vse tekme končnice prvenstva zaradi koronavirusne pandemije igrali v karantenskem mehurčku v Kanadi ob strogih higienskih protokolih.

Na šesti tekmi sta zadetka dosegla Braydon Point, ki je zadel proti koncu uvodne tretjine, ter Blake Coleman, ki je na 2:0 povišal v drugi tretjini. V zadnjih minutah so hokejisti Dallasa poskušali vse, tudi z igralcem več na ledu, a niso zmogli prebiti obrambe novega prvaka.

Pokal za zmagovalca je iz rok komisarja lige Garyja Bettmana sprejel kapetan Steven Stamkos, ki zaradi poškodbe in marčevske operacije tokrat ni mogel igrati, je pa v končnici zadrsal na led in celo dosegel gol.

MVP Kaj takšnega se v najmočnejši ligi na svetu še ni zgodilo

NHL, finale:

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning  0:2  /2:4/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.