Marca: Oblak se je bolj malo upiral

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski reprezentančni vratar se je izognil kritikam po sredini tekmi, čeprav v spominu ni ostala nobena večja "parada" - bo še dobil kakšno priložnost v prvenstvu?
Oglej si celoten članek

"Brez da bi storil kakšno veliko napako, je dal občutek, da se je bolj malo upiral pri golih Barcelone," so bralci spletne izdaje dnevnika MARCA Janu Oblaku namenili povprečno oceno 5. Tekma s številnimi incidenti je minila kar malce v senci zadetkov, ki so padali na obeh straneh.

Vse se je za Oblaka začelo sanjsko na njegovi tretji pokalni tekmi pred domačimi navijači, kjer je nazadnje brez prejetega zadetka odigral tekmo z Realom Madridom. Napadalec Fernando Torres je že v prvem napadu izničil prednost Barcelone in s prvim zadetkom pred domačimi navijači po povratku v klub začel delirij.

Oblak je nato dobro posredoval po prostem strelu Ivana Rakitića, ki je s strani letel pod prečko, a se je Škofjeločan še pravočasno odzval in kljub temu, da je bil pripravljen na podajo, izbil žogo v kot. Nič ni mogel storiti pri izenačujočem golu, ko je Neymar prišel sam pred slovenskega vratarja in ga sicer res malce s strani premagal z natančnim strelom na drugo vratnico.

Pri drugem zadetku brez moči

Nekdanji član Olimpije, Benfice in Rio Aveja je deloval zanesljivo, Španci mu iz tekme v tekmo očitajo le premajhno "komandiranje" kazenskega prostora, toda tudi pri vnovičnem izenačenju Barcelone na 2:2 Oblak ni imel prstov vmes. Rakitić je najprej za las zgrešil znotraj kazenskega prostora, ko sta strel pred Slovencem blokirala kar dva njegova soigralca, nato pa je Hrvat poslal žogo v sredino iz kota, na drugo vratnico jo je podaljšal Sergio Busquets, v svojo mrežo pa jo je pred Luisom Suárezom komično pospravil João Miranda.

Tekme je bilo praktično konec, ko je na eni strani sodnik spregledal roko in enajstmetrovko Jordija Albe, na drugi pa je prav Alba z izvrstno povratno žogo v sredino našel samega Neymarja, ki je lepo počakal ob letečem Oblaku in nato le mirno pospravil žogo v prazno mrežo.

Izpad iz tekmovanja = konec priložnosti?

Do konca tekme je proti drugemu vratarju reprezentance zletelo osem strelov na gol, skupno pa je zbral 15 posredovanj. Oblaka je Diego Simeone po nesrečnem debiju proti Olympiacosu vrnil v postavo prav za tekmo pokala proti L'Hospitaletu v 1/16 finala, od tedaj pa je Argentinec odločil, da bo to njegovo tekmovanje.

Kaj zdaj, ko je Atlético izpadel? Miguel Ángel Moyà ostaja prvi vratar, če pa se rdeče-beli ne bodo do konca borili za naslov prvaka, lahko pričakujemo, da bo do konca sezone Simeone Oblaku ponudil še debi na kakšni ligaški tekmi. Da bo storil tako, je pri mestnem tekmecu Madridu denimo napovedal že Carlo Ancelotti, ki je podobno kot Simeone Oblaka rotiral Keylorja Navasa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.