Marca svari: Proti Mariboru ne bo lahko!

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nogometaši Maribora že nestrpno pričakujejo četrtkov zgodovinski obračun šestnajstine finala Evropske lige, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala španska Sevilla.
Oglej si celoten članek

Po tradicionalnih pripravah v Turčiji, kjer so Mariborčani odigrali veliko močnih tekem, ekipa nestrpno pričakuje četrtkovo tekmo s Sevillo, ki bo zgodovinska prva "izločilna" v zgodovini slovenskega klubskega nogometa.

Najpomembnejša izmed nepomembnih reči v življenju se tako v velikem slogu vrača na jedilnik slovenskih privržencev športa, ki so jih v zadnjem času navduševali olimpijci. 12.500 sedežev Ljudskega vrta bo seveda zasedenih, vstopnice so razprodane že več tednov, nekaj srečnežev si je dragoceni listič papirja lahko priborilo še v torek, ko so v prodajo spustili nekaj vstopnic za zahodno in severno tribuno, ki jih je vrnila Evropska nogometna zveza (Uefa). Na severni tribuni bo tudi 150 španskih navijačev.

"Zavedamo se odgovornosti"

Mariborska ekipa je v tej sezoni prvič v zgodovini prezimila v evropskih tekmovanjih, zato bo četrtkova tekma tudi nekakšna novost. A vodstvo kluba ničesar ne prepušča naključju; ne skriva, da je želja po zmagi velika, a trener Ante Šimundža kljub vsemu ostaja realist.

"Vemo, da gre za špansko ekipo, ki je del petih najmočnejših lig na svetu. Priprava na tekmo je potekala po ustaljenem ritmu, po pripravah smo mentalno in psihično ter fizično dobro pripravljeni na nasprotnika. Zavedamo se odgovornosti, a ta tekma je za nas čast in privilegij. Pripravili smo se maksimalno, nestrpno že pričakujemo nasprotnika," je uvodoma dejal Šimundža, ki si je ogledal tudi zadnjo ligaško tekmo Seville proti Valencii (0:0).

"Maksimalno organizirana ekipa"

"Moje domneve z videoposnetkov so se potrdile. Gre za maksimalno organizirano ekipo, ki je nevarna v prekinitvah, protinapadih. Mi sami pa želimo narediti korak naprej, glede na nasprotnika, ki ga imamo, tako posamično kot ekipno. Vemo, da so že osvajali evropska tekmovanja, a jutri bo šlo za nas. Sami odločamo o tem, ali bomo igrali dobro ali slabo," je dejal mariborski strateg.

V premoru sta se ekipi pridružila reprezentanta Dare Vršič in Marko Šuler. Branilec je poškodovan, v kadru je že Nusmir Fajić, ki je še pravočasno okreval.

Imata še nekaj težav

"Kdo bo v ekipi, se bom dokončno odločil jutri. Bržkone novincev ne bo v kadru, so pa fantje že spočiti po napornih pripravah. Zavedajo se odgovornosti in naloge, ki jih čaka. V vsako tekmo gremo ne glede na nasprotnika na zmago, želimo zmagovati, želimo napredovanje, se pokazati v najboljši možni luči. Oba novinca sta pokazala, da sta profesionalca, da bosta lahko pomagala ekipi s svojo kakovostjo. Imata še nekaj težav, ki jih rešujemo sproti, potrebovala bosta še nekaj časa, da se ujameta z ekipo," je še dejal Šimundža.

Aleksander Rajčević se zaveda, da bo treba strniti obrambne vrste, nevaren bo predvsem napadalec Ivan Rakitić. Mariborčani so doslej slabše začenjali evropske tekme, hitro prejemali zadetke, nato pa situacijo reševali v drugem delu. Tokrat računajo na drugačen pristop.

"Celotna ekipa razbremenjena"

"Vsi vemo, da nas čaka zgodovinska tekma za Maribor in da bo težko. Dobro smo se pripravili, mislim, da je celotna ekipa razbremenjena, ta nastop je nagrada lanskega dela. Vemo, da imajo dobre napadalce, nalet bo treba zaustaviti; upam, da se bomo jutri dobro odrezali," je dejal Rajčević.

"Imamo že kar nekaj izkušenj z začetnim pritiskom, upam, da smo se iz tega kaj naučili, da ne bomo hitro dobili gola. Če ga bomo hitro zabili, bo vse precej drugače. Pripravljeni smo se boriti," je še dejal Rajčević.

Tekmo bodo sodili madžarski sodniki. 34-letni István Vad v evropskih pokalnih tekmovanjih v Maribor prihaja že tretjič, pomagala pa mu bosta István Albert in Zsolt Attila Szpisják.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.