Marchisio veliki junak stare dame

Foto: Reuters Campagnaro Lavezzi Napoli Foto: EPA inter napoli campbiasso Foto: EPA inter napoli julio cesar Foto: EPA inter napoli forlan Foto: EPA inter napoli hamšik Foto: EPA inter napoli ranieri Foto: EPA inter napoli pazzini
Udinese našega Samirja Handanovića nadaljuje z odličnimi igrami. Videmčani so v 6. kolu Serie A z 2:0 odpravili Bologno in se zavihteli tik pod vrh lestvice. Prvi derbi kola je na San Siru dobil Napoli, ki je Inter ugnal s 3:0. Veliki derbi med Juventusom in Milanom pa je v končnici odločil Marchisio (2:0).
Oglej si celoten članek

Derbi med Juventusom in Milanom v 6. kolu Serie A je obetal veliko, na koncu pa ponudil zmago stare dame in spektakularen zaključek v režiji Claudia Marchisia. Juve je z zmago prevzel vodstvo na lestvici in dokončno potrdil svojo kandidaturo za naslov prvaka, ki ga v olimpijskem mestu niso slavili že nekaj časa, Milan (tako kot tudi mestni tekmec Inter) pa še naprej životari v spodnjem delu lestvice.

Na novem stadionu Juventusa so gledalci od vsega začetka spremljali premoč svojih ljubljencev, ki pa pobude niso znali kronati z zadetkom. Pri strelih je prednjačil Mirko Vučinić, a njegovi streli niso bili dovolj natančni, da bi premagali izkušenega Cristiana Abbiatija v vratih Milana. Nekaj priložnosti so imeli tudi gostje iz svetovne prestolnice mode, Gianluigi Buffon pa je imel še najtežje delo v 51. minuti ob strelu Antonia Nocerina. Ko se je že zdelo, da se bo srečanje končalo brez zmagovalca, je na sceno stopil Marchisio. Sprva je Abbiatija v 87. minuti premagal iz neposredne bližine, nato pa še v sodniškem podaljšku, ko je z razdalje zadel po veliki napaki vratarja Milana. Vmes je Kevin-Prince Boateng zaradi udarca prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasno pot pod prho.

Sarma & Co. skočili pod vrh lestvice

Po lanski sanjski sezoni Udineseja in uvrstitvi v kvalifikacije za Ligo prvakov so Videmčanom mnogi napovedovali, da bodo v letošnji sezoni le s težavo ponovili te izjemne dosežke. Po stari navadi se pri Udineseju na omenjene govorice niso ozirali, temveč poprijeli za delo in se vneto pripravili na letošnjo sezono. Rezultati trdega dela pa se Samirju Handanoviću, Antoniu di Nataleju in ostalim že obrestujejo, saj so po 6. kolih Serie A na drugem mestu na lestvici. Udinese je tokrat na svojem Friuliu z 2:0 ugnal Bologno. Za vodstvo zeber je že v 29. minuti zabil Mehdi Benatia, medtem ko je zmago v drugem polčasu z natančno izvedeno najstrožjo kaznijo potrdil kdo drug kot neuničljivi kapetan di Natale. Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je tudi tokrat od prve do zadnje minute branil mrežo Udineseja, Rene Krhin pa je na klopi Bologne zaman čakal na priložnost za igro.

Jug Italije "gori": Napoliju skalp Interja

Inter očitno še ni povsem splezal iz krize, v katero je padel na začetku letošnje sezone. Po zamenjavi trenerja so črno-modri sicer odigrali nekaj boljših srečanj in nanizali nekaj solidnih predstav, toda po obračunu proti Napoliju, ki je igral brez poškodovanega prvega zvezdnika in strelca ekipe Edinsona Cavanija, v 6. kolu Serie A so Javier Zanetti in soigralci znova padli na "trdna tla". Neapeljčani so na San Siru namreč slavili s 3:0 in se tudi zavihteli na vrh lestvice, medtem ko je Inter še naprej na zelo skromnem 16. mestu z zgolj štirimi točkami. Srečanje v

Milanu se je sicer začelo po okusu domačih, ki so imeli rahlo terensko premoč. V 41. minuti pa šok za domače. Joel Obi je storil prekršek nad Christianom Maggiem v kazenskem prostoru, ki ga je glavni sodnik ocenil za najstrožjo kazen, ob enem pa vezistu Interja pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Odgovornost je na svoja ramena prevzel Marek Hamšik in ustrelil, toda odlični Julio Cesar je spregledal njegovo namero in mu strel obranil, a pri žogi je bil prvi Hugo Campagnaro in le zabil za vodstvo gostov. Domači so v drugem polčasu poskušali izenačiti izid, vendar so igralci Napoliju suvereno nadzorovali potek srečanja in za nameček še zabili dva zadetka in poskrbeli za slavje v Neaplju.

Serie A, 6. kolo:

Roma : Atalanta 3:1 (2:0)
Krkić (20), Osvlado (31), Simplicio (81); Denis (48)

Inter : Napoli 0:3 (0:1)
Campagnaro (43), Maggio (56), Hamšik (75)
RK: Obi (41/Inter)
Marek Hamšik (Napoli) je v 43. minuti zapravil enajstmetrovko.

Novara : Catania 3:3 (0:1)
M. Rigoni (49, 11-m), Jeda (85), Morimoto (89); Legrottaglie (14), Lodi (57), Gomez (90)

Cesena : Chievo 0:0 (0:0)
Boštjan Cesar in Bojan Jokič (oba Chievo) sta igrala celotno srečanje, Cesar si je v 61. minuti prislužil rumeni karton.

Fiorentina : Lazio 1:2 (1:1)
Cerci (8); Hernanes (28), Klose (83)

Lecce : Cagliari 0:2 (0:2)
Ribeiro (10), Biondini (40)

Palermo : Siena 2:0 (1:0)
Migliaccio (19), Hernandez (94/11-m)
Josip Iličić je igral do 72. minute, Armin Bačinović (oba Palermo) je celotno srečanje presedel na klopi.

Parma : Genoa 3:1 (2:0)
Giovinco (29, 42/11-m), Morrone (50); Palacio (93/11-m)
Valter Birsa (Genoa) je celotno srečanje presedel na klopi.

Udinese : Bologna 2:0 (1:0)
Benatia (29), Di Natale (72/11-m)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje, Rene Krhin (Bologna) je celotno srečanje presedel na klopi.

Juventus : Milan 1:0 (0:0)
Marchisio (87, 93)
RK: Boateng (89/Milan)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.