Marguč: "Izpad ne bo tragedija"

Foto: Žurnal24 Pri Celjanih je bil z desetimi zadetki najbolj razpoložen Gašper Marguč, a to ni
Celje PL v soboto čaka še zadnji obračun v rednem delu Lige prvakov. V Zlatorog prihaja mogočna Barcelona. Pred pomembnim obračunom pivovarjev smo se pogovarjali z Gašperjem Margučem.
Oglej si celoten članek
Zagotovo napredovanje prinese le zmaga
Nekdanji evropski prvaki iz Celja bi se v osmino finala zagotovo prebili le v primeru zmage. V primeru poraza bi jim moral ustrezati izid tekme med Chamberyjem in Rhein-Neckar Löwna, ki bi moral premagati Francoze in "pivovarji" bi se uvrstili v nadaljnje boje.

Najuspešnejši slovenski moški rokometni kolektiv vseh časov v osmino finala Lige prvakov zagotovo pelje le zmaga proti Barceloni, kar pa je v tem trenutku misija nemogoče. Tega se zaveda tudi mlado desno krilo Celja Pivovarne Laško Gašper Marguč, ki je po odhodu nekaterih izkušenejših igralcev eden tistih, ki so najbolj opozorili nase. Dvajsetletnik je pred pomembnim sobotnim obračunom z začetkom ob 18. uri za zurnal24.si spregovoril tudi o možnostih Celjanov v obeh domačih tekmovanjih.

V soboto vas čakam zadnje tekma rednega dela Lige prvakov proti Barceloni, ki tudi odloča o vaši nadaljnji poti med evropsko elito. Kako se pripravljate na ta pomemben obračun?

Ker je pred nami še tekma z Mariborom (pogovor je bil opravljen v četrtek pred tekmo Celja proti Mariboru v 1. SRL, op. p.), se na Barcelono posebej še nismo pripravljali. S spremenjeno ekipo pa bo v končnici vsaka tekma zelo napeta.

Za zanesljivo napredovanj morate Katalonce premagati. V primeru poraza pa boste potrebovali pomoč Rhein-Neckar Löwna, ki bi moral premagati Chambery. Veliko razmišljate o različnih scenarijih?
Pravzaprav ne. Mi moramo iti v tekmo z Barcelono predvsem sproščeni, saj vemo, kakšno ekipo ima. Mislim, da smo veliko svojega dela opravili s tem, ko smo premagali Kielce. Seveda če bo Barcelona imela slab dan in mi dobrega, potem … Če bomo pa doživeli poraz, to ne bo nič tragičnega, saj kljub temu lahko napredujemo. Tudi če ne bomo napredovali, mislim, da to ne bo nobena tragedija.

S či
m pa bi bili zadovoljni? Bi bili zadovoljni tudi s porazom manjšim od petih zadetkov razlike? Na zadnji tekmi vam je Kiel odčital pravo lekcijo rokometne igre.
Če bi proti Barceloni izgubili za pet zadetkov, bi bil to dober rezultat za tako ekipo, kot jo imamo. Barcelona ima na vsakem igralnem mestu po dva vrhunska igralca. Mi pa imamo tako ekipo kot jo imamo – mlado. Vsako tekmo se moramo boriti, dokazovati, ker je za nas mlade igralce to da lahko igramo v takem tekmovanju kot je Liga prvakov res veliko priznanje in velika čast.

Foto: Žurnal24

So v klubu postavili ultimat, da se morate uvrstiti v nadaljnje boje ali vas s tem ne obremenjujejo?
Ne, v klubu nam niso postavili nobenega ultimata. Liga prvakov v tem trenutku ni glavna prioriteta, naš cilj je predvsem osvojitev slovenskega pokala.

Celje in Barcelona sta v preteklosti že bila velike bitke. Se spominjate kakšne tekme še v stari, a nič manj legendarni dvorani Golovec?
Uff, Golovec. Kakšne tekme se še spomnim. Predvsem pa se spomnim tekme iz sezone 2004/05, ki je bila odigrana leto kasneje po osvojitvi evropskega naslova in v novi dvorani Zlatorog. Takrat smo z Barco izgubili v polfinalu, nato pa so Katalonci postali evropski prvaki.

Mi moramo iti v tekmo z Barcelono predvsem sproščeni, saj vemo, kakšno ekipo ima. Mislim, da smo veliko svojega dela opravili s tem, ko smo premagali Kielce. Seveda če bo Barcelona imela slab dan in mi dobrega, potem … Če bomo pa doživeli poraz, to ne bo nič tragičnega, saj kljub temu lahko napredujemo. Tudi če ne bomo napredovali, mislim, da to ne bo nobena tragedija.
Gašper Marguč

Na prvi tekmi je Barcelona slavili gladko s 44:33. Od tiste tekme pa so se v dvorani Zlatorog zgodili tektonski premiki. Odšli so Zorman, Pajovič, Vugrinec, Gajić pa tudi trener Zvonimir Serdarušić. Vam bo tista prva tekma sploh služila v pripravah na sobotno?
Bo, saj mislim, da se Barcelonina igra ni prav veliko spremenila. Morda bomo mi večja neznanka, čeprav zdaj že imajo dve naši tekmi. Na prvi tekmi pa menim, da smo mi prikazali eno slabših tekem. Takrat je bilo veliko ljudi razočaranih. Zdaj ne morem reči, da bo v rezultatskem smislu veliko boljše.  Mi se bomo predvsem borili in upam, da bo to dovolj, da bo razlika manjša ali celo kaj drugega.

Letošnja sezona je sicer v znamenju številnih presenetljivih in tudi šokantnih potez – znižali so vam plačo, nekateri pomembni člani ekipe so odšli. Kako ste vi občutili vse skupaj?
Znižanje plače je doletelo celotno prvo ekipo. Marsikdo se ni strinjal in si poiskal novo sredino. Mladi igralci nimamo takšnih pogodb in to ni tako vplivalo na nas. S tem ko smo ostali, mi lahko le pridobimo, ker imamo večjo minutažo in več igramo, tako da je to za nas mlade lahko le dobro.

Na zadnjih tekmah Lige prvakov ste po odhodu prej omenjenih igralcev vi tisti, ki najpogosteje rešetate mreže nasprotnikov, kar pomeni, da odlično izkoriščate čas, ki vam ga namenja trener Miro Požun. Verjetno ste zadovoljni s položajem, ki ga imate v ekipi?
Po odhodu Dragana Gajića sem praktično ostal sam na krilu. Imam veliko minutažo, ki jo seveda poskušam čim bolje izkoristiti in mislim, da mi je do zdaj kar dobro uspevalo.

Obrniva se še na domačo sceno. Omenjali ste že cilje v pokalu. V prvenstvu pa bo verjetno zelo težko zmagati, saj ima Gorenje veliko prednost.
Prednost Gorenja je res velika. Mi moramo v domačem prvenstvu iti predvsem tekmo po tekmo, ker bo v končnici vsaka tekma za nas derbi. Seveda bo potrebno iti vsako tekmo posebej po zmago. Naslova še nismo odpisali, saj se lahko vse še zgodi, toda prednost Gorenja je res velika. Menim, da imamo več možnosti za zmago v pokalu, ki ga organiziramo doma.

Na začetku sezone vas je vodil Zvonimir Serdarušić, zdaj pa Miro Požun. Kako bi primerjali ta dva strokovnjaka?

Vsak ima svoj način dela. Težko bi ju primerjal, zaradi različnega načina dela. Od vsakogar se lahko naučiš nekaj novega.

Ste v najtežjih trenutkih tekom letošnje sezone razmišljali tudi o odhodu iz Celja?
Ne, o odhodu nisem razmišljal. Imam dvajset let. Tudi v slovenski ligi še nisem odigral celotne sezone, saj sam lani prišel šele sredi sezone.

Ste imeli kakšno ponudbo?

Ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.