Marguč: Lahko rečem, da sem idiot

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Odlična dosežka deskarjev Roka Marguča in Roka Flandra na olimpijskem paralelnem veleslalomu, v katerem sta zasedla peto in šesto mesto, sta ostala v senci kolajne Žana Koširja, ki pa se je vendarle spomnil tudi na kolega.
Oglej si celoten članek


"Zabeležila sta lepe dosežke. Tudi če bi eden od njiju ali kar oba osvojila kolajno, bi bil prav tako neizmerno vesel. Če pa po pravici povem, sem bil, ko smo se vsi trije uvrstili v četrtfinale, prepričan, da se bomo med seboj udarili za kolajne. Žal pa se to ni zgodilo,"
je dejal Žan Košir, slovenski deskarski junak Sočija.

Marguč: Mislil sem, da je konec, in popustil

Uvrstitvi v polfinale je bil povsem blizu tudi Rok Marguč, s katerim bi se Košir lahko uvrstil v polfinale, toda brez njega je ostal zaradi velike napake. V četrtfinalu proti Nevinu Galmariniju je v prvi vožnji, potem ko je Švicar zapeljal s proge, mislil, da je tekmec odstopil. A ni bilo tako, Galmarini je izkoristil ležernejšo vožnjo Slovenca, ga prehitel, prednost pa zadržal tudi na drugi progi.

"Devet stotink mi je manjkalo do polfinala, a to ni pomembno. Rečem lahko, da sem idiot. Mislil sem, da je prva vožnja končana, popustil, kar naenkrat pa spet zaslišal Švicarja za sabo. Pravega ritma nisem mogel več ujeti, tako da si je tekmec nabral veliko prednost. Napako sem poskušal popraviti v drugi vožnji, a mi je malo zmanjkalo," se z napako ne more sprijazniti Laščan, ki je zapravil lepo priložnost, da Sloveniji zagotovi žlahtnejšo kolajno, mogoče bi Slovenci lahko osvojili tudi dve.

Foto: Stanko Gruden/STA Flander Soči 2014 olimpijske igre paralelni veleslalom "Malo razočaranja je, toda večje bi bilo, če ne bi imel še ene možnosti. Mogoče pa bom napako popravil v slalomu; danes sem pokazal, da sem zmožen, zadovoljen sem s svojimi vožnjami. Tisto začetno olimpijsko nervozo sem premagal, v soboto bom še bolj napadel. Upam, da bo proga takrat dalj časa zdržala, saj imam rajši trde," je svoje želje razkril svetovni prvak v paralelnem slalomu.

Flander ni bil razočaran

Rok Flander priložnosti za kolajno ni imel, je pa zadovoljen s tem, kar je pokazal. "Mislim, da sem se solidno boril. Razlog za poraz v četrtfinalu pa bi pripisal snežnim razmeram. Bolje se znajdem, ko lahko več energije usmerim v tla in potem tudi boljše pospešujem. Imel sem pa tudi malce smole, saj je Patrick Bussler ravno proti meni pokazal življenjsko vožnjo. Proti mlademu tekmovalcu ni pomagala niti rutina. Poskušal sem biti agresivnejši, a se mi je udiralo. Nisem razočaran, saj nisem imel tako velikih pričakovanj kot na prejšnjih igrah. Po tekmah svetovnega pokala mi je bilo namreč jasno, da sem zadnjih nekaj let narobe delal," ni kazal žalosti Flander, ki ne izključuje možnosti, da nastopi tudi na naslednjih igrah v Južni Koreji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:47 20. Februar 2014.

    Marguč lahko tudi na 2022

  • 18:52 19. Februar 2014.

    Na naslednje OI 2018?

  • 17:36 19. Februar 2014.

    škoda, se zgodi, glavo gor, gremo naprej

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.