Maria poklicala Vonnovo: "Misli le na OI"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tri ure po grozljivki, ki jo je na uvodu SP v alpskem smučanju ob padcu na superveleslalomu ter hudi poškodbi noge in kolena doživela ameriška smučarka Lindsey Vonn, jo je poklicala njena velika tekmica Nemka Maria Höfl-Riesch.
Oglej si celoten članek

"Skušala sem jo potolažiti in pomiriti ter jo spodbujati. Iz osebnih izkušenj vem, da taka tolažba sicer ni veliko," je dejala Nemka Maria Höfl-Riesch in nemškim novinarjem pojasnila, kaj ji je v kratkem telefonskem pogovoru dejala 28-letna Američanka, ki si je ob padcu raztrgala kolenske vezi in zlomila golenico: "Lindsey ne odneha. Pravi, da misli le na Olimpijske igre v Sočiju leta 2014. Storila bo vse, da bo na njih lahko zastopala svojo državo."

Vonnovo bodo sicer prihodnji teden operirali v ZDA, na kliniki v Vailu v Coloradu. Iz bolnišnice v Avstriji so jo že odpustili, vendar niti ona niti ameriška ekipa zaradi medijskega pritiska ne želita izdati, kdaj bo zapustila Avstrijo. Najboljša smučarka v hitrih disciplinah je vseeno podala izjavo: "Hvaležna sem vsem navijačem, ki mi stojijo ob strani. Pomagali so mi, da sem ostala pozitivna. Naredila bom vse, da se bom na tekme vrnila do OI v Sočiju."

Zdravniki verjamejo, da bo na smučeh spet stala že čez osem mesecev, a ne izključujejo možnosti, da bo potrebna več kot ena operacija. Želja Vonnove je tako velika, da bi se na tekme vrnila že na začetku prihodnje sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ko bo konec novembra tekme gostil Lake Louis. "Vrnila se bo močnejša kot kdajkoli," je prepričan vodja ameriške smučarske reprezentance, Avstrijec Patrick Riml, ki dodaja: "Njen cilj je, da se vrne v Lake Louisu (konec novembra)."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.