Maria pozdravili z napihljivimi bananami

Foto: EPA
Foto: EPA
Nedeljski derbi italijanske serie A med AC Milanom in Interjem, ki ga je v veliki meri zaznamoval slovenski vratar Samir Handanović, je minil v znamenju rasizma, ki ga je bil s strani navijačev črno-modrih deležen Mario Balotelli. Italijan se na provokacije ni odzval, čeprav so navijači skandirali žaljiva gesla in mahali z napihljivimi bananami.
Oglej si celoten članek

Nogometaš Milana Mario Balotelli je v nedeljo prvič zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu, odkar se je iz Manchester Cityja preselil nazaj v svetovno prestolnico mode.
Foto: Reuters mario balotelli Italijan je za nerazzurre igral med letoma 2006 in 2010, snidenje z nekdanjimi navijači pa ni minilo brez incidentov. Italijanski mediji poročajo, da so navijači Mariu vzklikali rasistična gesla in mahali z napihljivimi bananami. Manjkali niso niti transparenti. ''Dresa, ki te je naredil slavnega, ne smeš zavreči. Moraš ga spoštovati,'' je pisalo na enem izmed transparentov, na drugem pa: ''Zavrgel si naš dres. Vedno bomo žalili nehvaležnega in kontroverznega Balotellija.''

Italijan se navijačem ni uspel maščevati z zadetkom, ki mu ga je v veliki meri preprečil Samir Handanović. Namesto da bi se jezil zaradi dogajanja na tribunah, je Balotelli s preprosto kretnjo - s prstom je prekril usta - utišal navijače, ki so skandirali žaljivke na njegov račun. Njegovo reakcijo je po tekmi hvalil trener rossonerov Massimiliano Allegri. ''Balotelli je zelo dobro reagiral na provokacije, žal mi je le, da ni uspel zadeti. V prvem polčasu je igral odlično. Ne pozabimo, da je star šele 22 let in igral je proti svoji nekdanji ekipi. Povsem razumljivo je, da je bil pod pritiskom,'' je povedal Allegri.

Super Mario je s svojim vedenjem prepričal tudi soigralca Sulleya Muntarija. ''Balotelli se je močno spremenil. Dozorel je in to ste lahko videli v nedeljo,'' je povedal Muntari.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.