Maribor brez zmage iz Velenja

Foto: Jurij Kodrun/Rudar Velenje
Foto: Jurij Kodrun/Rudar Velenje
Na prvi tekmi nedeljskega sporeda med slovensko nogometno elito je Koper remiziral v Kidričevem (0:0). Maribor le do točke v Velenju (1:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši velenjskega Rudarja so proti Mariborčanom prišli do točke, a bodo kljub temu bržčas malce nezadovoljni, saj so bili v drugem polčasu boljši in nevarnejši tekmec od izbrancev Darka Milaniča. Ti so sicer po 11 krogih na drugem mestu, za vodilno Olimpijo zaostajajo za štiri točke, a so prekinili niz štirih zaporednih zmag. Na drugi strani je Rudar na sedmem mestu z 12 točkami, toliko jih ima tudi osmo Krško.

Vijolični so sicer zasluženo dobili prvi polčas. Edini zadetek je dosegel Milivoje Novaković, ki je lepo sprejel dolgo podajo Marwana Kabhe v kazenski prostor in potem žogo poslal pod prečko velenjskega gola. Sicer pa je imel izkušeni slovenski reprezentant prvo priložnost že v četrti minuti, a je bil Matej Radan na mestu.

Mariborčani so še dvakrat streljali proti vratom Velenjčanov, in sicer v 38. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Sintayehu Sallalich, in v 43., ko je iz obrata streljal Luka Zahović. Oba sta bila premalo natančna.

Velenjčani so tudi imeli nekaj priložnosti, najlepši pa v šesti in 29. minuti. Najprej je z 18 metrov sprožil povratnik po kazni John Mary, izkazal pa se je Jasmin Handanović v mariborskih vratih. Nato pa je gostujoči čuvaj mreže dobro posredoval še po prostem strelu Bojana Vručine.

V drugem polčasu uvodoma gledalci niso gledali posebej razburljivega dvoboja, v 66. minuti pa so domači navijači skočili na noge, ko je izenačil Vručina. Žoga se je po podaji Klemna Bolhe odbila do njega na 12 metrov od vrat, velenjski nogometaš pa je z lepim strelom žogo poslal pod prečko.

Malce pozneje se je v priložnosti znašel še John Mary, a je ostalo pri 1:1, tako kot po strelu Sunnyja Omoregieja v 76. minuti. Do konca tekme so bili Velenjčani tisti, ki so bili bližje zmagi, saj so ves čas iskali poti v kazenski prostor Maribora, pritiskali, streljali (Bolha, Darko Zec, Mate Eterović), a brez uspeha.

Brez golov v Kidričevem

Foto: NK Aluminij/Facebook Aluminij Luka Koper

Nogometaši Aluminija so še drugo prvenstveno tekmo zapovrstjo na domačih tleh odigrali 0:0. V prejšnjem krogu so tako igrali proti Gorici, danes pa proti Kopru. Če je nova točka na računu zadovoljiva za ekipo iz Kidričevega, pa bolj skrbi neučinkovitost, saj tekmečeve mreže Aluminij ni zatresel že pet tekem. Skupno je sicer doslej dosegel devet zadetkov, toliko kot Koper, ki pa ima sedem točk več in je s tekmo manj na petem mestu. Aluminij je predzadnji.

V prvem polčasu so nekaj več pokazali domači nogometaši, ki so predvsem v zaključku prvega dela večkrat streljali. Skupaj so zbrali šest strelov v prvih 45 minutah, toda večinoma so bili vsi nenatančni. Enega bolj nevarnih je v 27. minuti z glavo sprožil Blaž Kramer, a je tudi on zgrešil cilj. Na drugi strani Koprčanom, pri katerih sta manjkala kaznovana Jan Andrejašič in Senijad Ibričić, nikakor ni uspelo izpeljati kakšne nevarnejše akcije. Večina se jih je končala še pred kazenskim prostorom domačih.

Če je bil prvi polčas vse prej kot razburljiv, pa je bil uvod drugega bistveno bolj zanimiv. Že v 48. minuti je Lovro Bizjak po indirektnem prostem strelu z roba kazenskega prostora dobro meril, a je bil Vasja Simčič na mestu. Dve minuti pozneje je na drugi strani s podobnega položaja prosti strel izvedel Danijel Pranjić, a je žoga zletela malce mimo gola. V 52. minuti pa je pred vrati domačih žogi smer spremenil Zlatan Muslimović, a zadel le vratnico Aluminijevega gola.

V 61. minuti je malce zunaj kazenskega prostora Kopra do strela prišel Dejan Krljanović in tudi on zatresel vratnico. V 70. minuti je po kotu Aluminiju prek Josipa Zebe uspelo zadeti, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prekrška nad Simčičem. Sledila je enakovredna igra brez posebej nevarnih akcij, malce pred koncem pa je do strela z desne strani iz bližine prišel Toni Datković, toda tudi on zgrešil cilj.

Prva liga TS, 11. kolo:

Aluminij - Luka Koper 0:0 (0:0)

Rudar Velenje - Maribor 1:1 (0:1)
Vručina 66.; Novaković 26.

Gorica - Celje 0:1 (0:1)
Volaš 74.

Domžale - Krško 5:0 (3:0)
Alvir 3., Repas 25., Vuk 28., 53., Matjašič 64.

Olimpija Ljubljana - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0)
Zajc 30., Kirm 64.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:50 25. September 2016.

    Pa daj Milanič spokaj...proti Rudarju pri 0:1 zapiraš tekmo...sramota...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.