Maribor brzi proti Ligi prvakov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so z zadetkom Aleša Mertlja v kvalifikacijah za Ligo prvakov v Luksemburgu zmagali z 1:0, s skupnim izidom 5:1 izločili Dudelange ter se tako uvrstili najmanj v skupinski del Evropske lige. Če pa izločijo naslednjega – še neznanega – tekmeca, pa kar v Ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so imeli pred povratno tekmo tretjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov zelo lepo priložnost za nadaljevanje tekmovanja. Pred tednom dni so si namreč na domači tekmi priigrali naskok treh golov, izid je bil 4:1. A v taboru državnih prvakov so opozarjali, da bodo slavili šele po koncu druge tekme; ne nazadnje je bilo dovolj veliko opozorilo Luksemburžanov njihova zmaga v prejšnjem krogu proti precej bolj uveljavljenemu Salzburgu. Na koncu so slovenski prvaki po boljši igri zmagali še enkrat in se s skupnim izidom 5:1 veselili napredovanja do zadnje stopničke pred Ligo prvakov.

"Zmaga je popolnoma zaslužena. Nismo pričakovali lahkega dela, vedeli smo, da bo nasprotnik nevaren, vendar smo odlično nadzorovali tekmo. Vsako situacijo smo predvideli, gostitelji so imeli nekaj globinskih podaj, ki pa smo jih dobro reševali. Razen tiste vratnice niso bili pretirano nevarni. Nato pa smo med tekmo imeli več in več obetavnih situacij. Fantje opravljajo fantastično delo, tukaj ni lahko zmagati. Izredno smo zadovoljni z doseženim, velike čestitke ekipi. Ob odlični prednosti s prve tekme smo nadgradili napredovanje," je povedal Darko Milanič.

Začetek sicer ni bil mariborski, saj so domači v želji po znižanju zaostanka s prve tekme začeli bolj ofenzivno. Toda ne tudi učinkovito, vratar Jasmin Handanović je najprej ustavil poskus Soflana Benzouinea, v 16. minuti pa mu je po prostem strelu Bryna Melissa pomagala vratnica. Po uvodnih 20 minutah so se domači umirili, Mariborčani pa prevzeli vajeti igre v svoje roke. Prvo večjo priložnost je v 32. minuti zapravil Dejan Mezga s strelom mimo vrat, isti igralec je nekaj minut pozneje padel v kazenskem prostoru po akciji, ki jo je začel Tavares, sodnik pa je ocenil, da je skušal Mariborčan zaigrati prekršek za enajstmetrovko, in mu pokazal rumeni karton. V 42. minuti pa je blizu gola znova bil Mezga, po prostem strelu je imel vratar Jonathan Joubert precej dela, da je žogo odbil.

Foto: Saša Despot tavares maribor dudelange Tudi nadaljevanje je bilo podobno. V 53. minuti je bil po natančni podaji Gorana Cvijanovića sam pred vratarjem Robert Berić, vratar domačih pa je njegov strel ubranil. Mariborčani so zlahka nadzorovali tekmo, domači pa so le še redko prihajali do polpriložnosti. Gol za goste je visel v zraku, zelo blizu je bil Tavares v 72. minuti, ko je podal Agim Ibraimi. Brazilec je pa poskušal z glavo, a je bil spet boljši vratar Joubert.

Nemočen pa je bil nato sedem minut pozneje, ko je po akciji Tavaresa in lepi podaji Mezge na rob kazenskega prostora z leve strani natančno ustrelil Aleš Mertelj ter razblinil še zadnje teoretične upe domačih. Vodstvo bi lahko gostje podvojili pet minut pozneje, ko sta Mejač in Ibraimi zmedla domačo obrambo, a je žoga na petih metrih pred praznim golom prišla za hrbet Nikole Komazeca in Luksemburžanom jo je le uspelo izbiti v polje.

Liga prvakov, kvalifikacije, tretje predkolo:

F91 Dudelange : Maribor 0:1 (0:0) /1:4/
Mertelj (79)

// – izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.