Maribor dobil možnega nasprotnika v play-offu

Foto: Twitter NK Maribor Stockholm
V Nyonu so opravili žreb parov v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvak Maribor to sredo čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti norveškemu Rosenborgu, ki bo ob 20.15 v Ljudskem vrtu.

Povratna v Trondheimu sledi v torek, 13. avgusta, ob 19. uri. Če bo Maribor uspešen, se bo na zadnji stopnički za LP pomeril z boljšim iz dvoboja med zagrebškim Dinamom in Ferencvarosem.

Če bodo vijoličasti uspešni proti Rosenborgu, jih v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna Dinamo - Ferencvaros, je določil današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu.

Prve tekme 4. kroga kvalifikacij bodo na sporedu 20. oziroma 21. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.

Če pa Mariboru ne bi uspelo preskočiti Rosenborga, ga čakajo kvalifikacije evropske lige. V zadnjem krogu bi se vijoličasti pomerili z boljšim iz dvoboja med bolgarskim prvakom Ludogorecom in valižanskim prvakom New Saints. Prve tekme so na sporedu 22. avgusta, povratne pa 29. avgusta.

Pari 4. kroga kvalifikacij:

Dinamo Zagreb (Hrv)/Ferencvaros (Mad) - Maribor (Slo)/Rosenborg (Nor)
Cluj (Rom)/Celtic (Ško) - Slavia Praga (Češ)
Young Boys (Švi) - Crvena zvezda (Srb)/Koebenhaven (Dan)
Apoel Nikozija (Cip)/Qarabag (Aze) - Paok Solun (Grč)/Ajax (Niz)
Basel (Švi)/Lask (Avt) - Club Brugge (Bel)/Dinamo Kijev (Ukr)
Basaksehir (Tur)/Olympiakos (Grč) - Krasnodar (Rus)/Porto (Por)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.