Maribor gladko v 3. predkolo - 5:1

Foto: Reuters
Foto: Reuters
NK Maribor je upravičil vlogo favorita in se s skupnim izidom 5:1 (povratno tekmo so v Dudelangu dobili s 3:1) uvrstil v tretje predkolo Lige prvakov, kjer jih bržkone časa Maccabi Haifa. Brez zadetka na povratni tekmi se je naprej uvrstil Dinamo, Helsinki pa s kar 13:0.
Oglej si celoten članek

Dudelange je krenil agresivno in prvi zapretil. Šele v osmi minuti se je igra preselila v kazenski prostor gostiteljev, ko je imel Maribor po nevarnem prostem strelu Martina Milca še dve priložnosti iz kota. A Jonathan Joubert je bil vselej na prvem mestu. Po protinapadu in podaji Aleša Mejača je v 15. minuti v kazenskem prostoru do žoge prišel Etien Velikonja, a je žogo poslal mimo leve vratnice. Sledila je dinamična igra od gola do gola, pravih priložnosti pa ni bilo ne na eni ne na drugi strani. V 26. minuti pa je v protinapadu prodrl Robert Berić. Lahko bi streljal, a je raje podal na drugi konec kazenskega prostora, kjer je povsem sam Dejan Mezga suvereno zadel. 0:1 je pomenilo skupno vodstvo s 3:0. Dvoboj je bil tako bolj ali manj odločen, saj je Dudelange v tistem trenutku za napredovanje potreboval kar štiri zadetke. Pet minut kasneje je enega Marko Pridigar sicer skoraj dobil. Bil je že premagan, a je žogo po strelu Daniela da Mote na golovi črti odbil Aleksander Rajlević. V zadnjih minutah prvega polčasa je Maribor zaprl kazenski prostor in kontroliral potek igre.

Pred 1152 gledalci na stadionu Jos Nosbaum v Luksemburgu so Mariborčani drugi polčas začeli zelo zadržano. In tako je sledila kazen, ko je v 54. minuti zadel Da Mota. V obrambi sta slabo posredovala Željko Filipović in Mejač, Pridigarju pa je žoga ušla v mrežo. Da bi le prekinili slabo igro v drugem polčasu, je trener Darko Milanić v igro poslal še dva Brazilca, Marcosa Tavaresa in Gabriela (Arghus je igral od začetka tekme). Šele v 70. minuti so vijolice končno spet zapretile, a je Mezgo s prekrškom za rumeni karton zaustavil Mota. Dve minuti kasneje pa zadetek. Milec je podal do Mezge, ki je nastreljal enega od domačih igralcev, a se je žoga odbila do Berića, ki jo je spravil v mrežo. V 75. minuti je bilo že 3:1, ko je sodnik po igranju z roko Jeana-Phillippa Cailleta pokazal na belo točko. Mezga je zanesljivo zadel. Luksemburžanom so živci povsem popustili in le minuto kasneje je bil zaradi ugovarjanja izključen še Da Mota. Z 11 proti devetim so Mariborčani le še stopili na žogo in tekmo varno pripeljali do konca in do tretjega predkola Lige prvakov.

"Popolnoma zasluženo smo napredovali v naslednje kolo. Kljub temu, da je bil nasprotnik kakovosten, smo odigrali dobro tekmo in zmagali. V enem trenutku tekme je bilo vse skupaj zelo mirno, po izenačujočem zadetku gostiteljev pa se je tekma dodobra razživela. Imeli smo dovolj znanja, da smo zadeli drugič in tretjič ter povsem umirili gostitelje," je tekmo ocenil mariborski strateg Milanić. V tretjem kolu kvalifikacij se bodo pomerila z zmagovalko dvoboja Borac Banja Luka - Maccabi Haifa. Izraelsko moštvo je na prvi tekmi slavilo s 5:1, povratna tekma pa se bo v sredo v BiH začela ob 20.45. Pričakovati je napredovanje Maccabija. V tem primeru bo prva tekma naslednjo sredo v Izraelu.

Liga prvakov, drugo kolo kvalifikacij, povratne tekme:

F91 Dudalange : NK MARIBOR 1:3 (0:1) /0:2/
Da Mota (54); Mezga (26, 76), Berić (72)

Nefči Baku : DINAMO ZAGREB 0:0 (0:0) /0:3)
EKRANAS : Valetta 1:0 (0:0) /3:2/
HJK HELSINKI : Bangor City 10:0 (2:0) /3:0/
Tobol Kostanaj : SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (0:1) /0:2/
Flora Tallinn : SHAMROCK ROVERS 0:0 (0:0) /0:1/
BATE BORISOV : Linfield 2:0 (0:0) /1:1/
LITEX LOVEČ : Mogren Budva 3:0 (1:0) /2:1/
Torshavn : MALMOE 1:1 (0:0) /0:2/
VIKTORIA PLZEN : Pjunik Erevan 5:1 (3:0) /4:0/
WISLA KRAKOW : Skonto Riga 2:0 (0:0) /1:0/
Shkendija : PARTIZAN 0:1 (0:0) /0:4/

*V poševnicah je izid prvih tekem, z velikimi črkami pa ekipe, ki so napredovale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.