Maribor s prednostjo v Stockholm

Foto: Profimedia rok kronaveter maribor
Maribor je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagal AIK Stockholm (2:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagali AIK Stockholm z 2:1 (2:1). Povratna tekma bo prihodnjo sredo na Švedskem.

Liga prvakov Trener Maribora o idealnem scenariju

Mariborčani, ki so med drugimi pogrešali Aleksandra Rajčevića in Luko Zahovića, so delno uresničili želje pred tekmo. Želeli so si zmago, a brez prejetega zadetka, toda 12-kratni švedski prvak, ki je nazadnje večji evropski uspeh dosegel v sezoni 2012/13, ko je igral v skupinskem delu evropske lige, je v Ljudskem vrtu prišel do pomembnega zadetka.

Tako izbrance Darka Milaniča na Švedskem čaka težko delo. V primeru uspeha bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij igral z boljšim iz dvoboja Bate Borisov - Rosenborg. Bate je doma slavil z 2:1.

Mariborčani so tekmo odlično začeli in povedli v šesti minuti, ko je zadel Rok Kronaveter po akciji Andreja Kotnika, Dina Hotića in Marcosa Tavaresa.

Uvodni pritisk Maribora so počasi Švedi izničili in izenačili v 28. minuti. Andrej Kotnik je izgubil žogo na polovici gostov, sledila je dolga podaja Sebastiana Larssona v konico napada, kjer je Eritrejec Henok Goitom žogo dobro sprejel in malce z leve strani kazenskega prostora zadel z diagonalnim nizkim strelom.

V 32. minuti je pri Švedih zagrozil še Tarik Elyounoussi, ko je bil na mestu Kenan Pirić, na drugi strani je takoj zatem dvakrat poskusil Hotić. V 38. minuti je Kronaveter podal iz kota z desne strani, z glavo pa je Mariborčane v novo vodstvo popeljal Saša Ivković.

Liga prvakov Ples kroglic določil nasprotnika Maribora

V drugem polčasu je prvo lepšo priložnost zapravil Hotić, ki je v 61. minuti sprožil z 18 metrov malce z desne strani, izkazal pa se je švedski vratar. V 64. minuti je po kotu malce znotraj kazenskega prostora sprožil Kotnik, a je zgrešil cilj.

Kotnik je poskusil tudi v 70. minuti, a žogo poslal čez prečko. Že v tretji minuti sodniškega dodatka je Kronaveter poskusil iz prve, a je vratar gostov dobro posredoval

Švedi, ki so imeli več kot 500-glavo podporo, pred tekmo so se navijači tudi spopadli s policijo, ki je morala uporabiti solzivec, sicer večinoma niso bili posebej nevarni, a na koncu iztržili tudi zanje ugoden izid.

Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog:

Maribor - AIK Stockholm 2:1 (2:1)
Kronaveter 6., Ivković 38.; Goitom 28.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:25 25. Julij 2019.

    Sem navijač Olimpije, ampak v Evropi navijam za vse slo klube... Bravo MB za včerajšnjo predstavo, sploh drugi polčas, ko …

  • 22:31 24. Julij 2019.

    Pickice vijolcaste...to je vas pogreb v evropi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.