Maribor na Islandijo po gol ali dva

Foto: Profimedia Saša Gajser Darko Milanič Zlatko Zahović
Slovenski nogometni prvak Maribor bo v sredo ob 20.30 na Islandiji igral povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmec bo Hafnarfjördur, ki so ga Štajerci na prvem obračunu premagali z 1:0.
Oglej si celoten članek

Z uvrstitvijo v 4. predkrog tekmovanja bi si izbranci trenerja Darka Milaniča zagotovili najmanj skupinski del evropske lige in posledično zajeten šop evrov. "Imamo prednost. Želja je, da tekmo zmagamo. Nasprotnika moramo prisiliti, da ne igra po svoje, ampak po naše. Želja je, da dosežemo zadetek ali več," pred povratnim obračunom na Islandiji pravi Milanič.

"Predvidevamo, da bodo nogometaši Hafnarfjördurja delali pritisk s prostimi streli od daleč, z meti iz avta v kazenski prostor, z več igre v globino, tempa. V Mariboru so bili relativno zadržani. Na domačem terenu, pa tudi zaradi rezultata, pričakujem več pritiska," je na vprašanje, kakšno igro pričakuje v sredo, dejal trener slovenskih nogometnih prvakov.

Milanič verjame, da bo imela na voljo vse igralce, koga bo od prve minute poslal na zelenico, se bo odločil tik pred tekmo. "Ne smemo pustiti, da bi oni vodili ritem tekme. Mi želimo voditi ritem, moramo imeti posest žoge. V vsakem trenutku moramo biti pripravljeni na protiudarec. Pripravljeni moramo biti na več scenarijev, moramo napadati," še opozarja Milanič.

Mariborčani so ob tem sporočili še, da televizijskega prenosa tekme med islandskim in slovenskim klubom ne bo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.