Maribor na krilih evforije, Bišćan hvali svoje napadalce

Foto: Profimedia Darko Milanič.
Darko Milanič.
V nedeljo zvečer (ob 20.20) se bo začel prvi vrhunec letošnje klubske nogometne sezone.
Oglej si celoten članek

Prvi večni derbi sezone moštvi Olimpije in Maribora pričakujeta na vrhu prvenstvene lestvice. Po šestih kolih sta ekipi še neporaženi, obe imata na računu 16 točk in že nekaj zaloge pred tretjeuvrščenimi Domžalami.

Mariborčani so v torek tretjič v klubski zgodovini prišli do skupinskega dela Lige prvakov, na krilih velikega uspeha so prepričani v dober razplet proti zeleno-belim tekmecem.

Podžgal ozračje Oblak: V Mariboru imajo samo eno dobro stvar …

"Olimpija je na domačem polju uspešna in ne dobi veliko zadetkov. V dosedanjih dvobojih so pokazali dobre predstave. Mi gremo v Stožice na krilih odličnih predstav in posebne energije, tako da fantje komaj čakajo tekmo. Vedno smo dobri v tekmah, kjer je potrebno tekmovati in tudi tokrat ne bo nič drugače," je dvoboj v Ljubljani napovedal trener Maribora Darko Milanič.

Štajerci so v torek proti Hapoelu porabili veliko energije, toda za večni derbi so aktualni državni prvaki vedno "nabrušeni". Preko Trojan bo vijoličaste pospremilo tudi lepo število navijačev.

"Seveda smo pod vtisi torkove tekme, ampak pomembno je, da v Stožicah zmagamo in se odlepimo na prvem mestu. Treba je dobro odigrati in garati v prvenstvu in potem uživati tudi v Ligi prvakov. Gledalci naj najprej pridejo v Ljubljano, potem pa v Ljudski vrt na Ligo prvakov," je pred obiskom prestolnice dejal Gregor Bajde.

"Lepi spomini me vežejo na Stožice, tam sem že tresel mrežo. Upam, da bo v nedeljo tudi tako in da zmagamo."
Gregor Bajde

Igral dva v BiH, slovenskega se najbolj veseli

Foto: Profimedia Igor Bišćan

Ljubljančani zaradi boljše gol razlike zasedajo vrh lestvice, po blamaži v kvalifikacijah za Ligo Evropa so v Prvi ligi TS pokazali solidne predstave. 

"V dobrem položaju smo. Issah (Abass, op. a.) je v zelo dobri formi, Andrés (Vombergar, op. a.) nam je na voljo, dobil je že prve minute. Tu je tudi Benko, ki se počasi vrača in dobro dela. Imamo tudi Elekeja, ki zabija gole, tako da imamo res dobre možnosti. Upam, da nam bo to prineslo tudi rezultate," je pred svojim prvim slovenskim derbijem v vlogi trenerja dejal Igor Bišćan.

Uvod v derbi Zmaji čestitali Mariboru, Domžalam želijo veliko sreče

Občasni reprezentant BiH Tomislav Tomić bo prav tako debitant na derbiju, z vročimi obračuni pa ima izkušnje že iz domovine. 

"Igral sem v dresu Željezničarja proti Sarajevu ter mestni derbi med Zrinjskim in Veležem, vseeno pa se slovenskega najbolj veselim. Pričakujemo polne tribune, igralci smo zdravi, tako da je vse pripravljeno za dobro tekmo," je dejal Tomić. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.