Maribor nadigral Koper, zmaji zdržali z desetimi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Maribora po porazu v Atenah odgovorili v stilu in v domačem Ljudskem vrtu nadigrali neambiciozno Luko Koper (3:0). Dva gola je zabil Agim Ibraimi. Olimpija Ljubljana je na prvi tekmi proti Alešu Čehu, nekdanjemu članu zeleno-belih, v Velenju slavila z igralcem manj (1:0). Triglav in Aluminij remizirala brez golov. Že v soboto zmagi Gorice in Celja.
Oglej si celoten članek

V Ljudskem vrtu bi lahko Maribor že po manj kot 15 minutah vodil z varnih 2:0. Po popolni prevladi na zelenici so vijoličasti povedli z golom Agima Ibraimija, ki je zaključil lepo akcijo Dejana Mezge in Nikole Komazeca.

Robertu Beriću se je v 13. minuti po strelu Aleša Mejača in odbitku vratarja Igorja Nenezića ponudila idealna priložnost za povišanje vodstva, a je Krčan meril visoko preko gola. Koprčani so prvič resneje zapretili v 27. minuti, ko je Ivica Guberac s prostim strelom našel Ivana Brečevića, slednji pa je pozabljen od vseh meril mimo gola.

Nenatančen je bil deset minut pred koncem polčasa tudi Ibraimi, potem ko je najprej lepo zaposlil prodirajočega Mejača, čigar predložek je na rob kazenskega prostora izbil Nenezić, makedonski reprezentant pa ni zadel s strelom na njegovo drugo vratnico.

Komazec podaji dodal še zadetek

Prvi del se je zaključil še z eno veliko priložnostjo, ki jo je v kazenskem prostoru tokrat zapravil Mezga, po čigar dveh poskusih so Koprčani žogo uspeli izbiti na varno. Koprčani so v drugem polčasu najprej zapravili najlepšo priložnost na tekmi, ko je Mateja Pučka v situaciji ena na ena ustavil vratar Jasmin Handanović.

Na drugi strani je Komazec že čez nekaj minut odpeljal Štajerce na varno prednost. V 64. minuti mu je podajo za prvi gol vrnil Ibraimi, ki je srbskega napadalca našel v kazenskem prostoru, Komazec pa je žogo pospravil v mrežo v drugem poskusu, saj je njegov prvi strel zadel vratnico.

V 89. minuti je rezervist Marcos Tavares poskusil s 25 metrov, žoga je zletela tik mimo leve vratnice. Popolno premoč v poznem nedeljskem popoldnevu so domači kronali v sodnikovem podaljšku. Ibraimi je na robu kazenskega prostora videl, kje stoji Nenezić. Žogo je z visokim lobom poslal čezenj in postavil končni izid.

Olimpija zdržala z igralcem manj

Ljubljančani so še tretjič v sezoni premagali Rudar Velenje. Tokrat je bil mož odločitve mladi Andraž Šporar, ki je bil avtor edinega zadetka na tekmi. Velenjčani so sicer posebej po izključitvi Matica Finka imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a so gosti ohranili mrežo nedotaknjeno in so tako trdno še naprej trdno na drugem mestu. Rudar ostaja predzadnji.

Velenjčani so takoj po začetku tekme nevarno ogrozili ljubljanska vrata, ko je Denis Klinar prišel do strela z 12 metrov, a meril v Elvisa Džafića. Gostje so nase prvič opozorili v deseti minuti, ko je v kazenskem prostoru poskusil Šporar, Matjaž Rozman pa je žogo odbil. V dinamičnem začetku pa so bili vseeno konkretnejši v napadalnih akcijah domači, ki so kar nekajkrat poizkusili s streli proti golu Olimpije.

Foto: Saša Despot Olimpija Koper Elvis Džafić Po teh priložnostih so pobudo prevzeli Ljubljančani, v 25. minuti pa tudi zapravili lepo priložnost. Nekdanji "knap" Nik Omladič je močno sprožil, Rozman je žogo odbil, do nje je prišel Nikola Nikezić, a se je velenjski čuvaj mreže še enkrat izkazal. Slednji je bil najbližje zadetku v 35. minuti, ko je po strelu s 25 metrov zatresel prečko.

Fink izključen 20 minut pred koncem

Zato pa je bil s podobne razdalje natančnejši Šporar v 47. minuti, ko je z izjemnim strelom od daleč le ugnal Rozmana in svoji ekipi priboril vodstvo z 1:0. Domači trener Aleš Čeh je reagiral z nekaj menjavami, na roko pa mu je šla tudi izključitev Finka v 70. minuti, ki je dobil drugi rumen karton. Tudi Andrej Razdrh je nato hitro opravil dve menjavi, pričakovano malce osvežil ekipo in učvrstil obrambo za zadnjih 20 minut.

Kljub temu so v končnici tekme imeli domači kar nekaj priložnosti za izenačenje. V 83. minuti je najprej Leon Črnčič po podaji Aleša Jeseničnika le za las zgrešil ljubljansko mrežo, zatem pa je Matej Podlogar z glavo žogo poslal kar meter čez ljubljanski gol. Slednji je nevarno meril tudi v 84. minuti, a spet malo mimo vrat.

"Dvojček" neustavljivega Žigona dovolj za Gorico

Po prvem polčasu brez golov se je izid v Novi Gorici spremenil kmalu po začetku nadaljevanja. Jean Mbida Bindzi je podal do Dejana Žigona, ki je s 15 metrov zadel levi spodnji kot Murinih vrat. Za Žigona je bil to osmi gol v prvenstvu. In če je nanj čakal vse od 15. septembra, je na devetega zgolj devet minut. Po podaji Krisa Jogana z leve strani je z roba kazenskega prostora s strelom po tleh povišal goriško vodstvo na 2:0.

Po tem zadetku so dvakrat zgrozili tudi Prekmurci oziroma Nusmir Fajić v 62. in predvsem Mario Sačer v 67. minuti, ko je namučil Vasjo Simčiča. Nadaljevanje ni ponudilo omembe vrednih akcij, zato pa je imela Mura v prvi minuti sodniškega dodatka po Žigonovem igranju z roko na voljo enajstmetrovko, toda Simčič je strel Damjana Boharja z bele točke obranil.

Odbito žogo je Jure Travner poslal v vratnico. Malce zatem so gosti sprožili še en nevaren udarec z glavo, toda Simčič je bil znova na mestu, tako da so se domači veselili prve zmage po dveh porazih in skupno šeste. Mura pa je doživela že 13. poraz.

Domžale spet padle doma

Po dveh zaporednih porazih so Celjani prišli do nove, sedme zmage v prvenstvu. Do nje so prišli v sami končnici tekme, ko je odločilni zadetek zabil rezervist Lutfi Bilali. Kljub zmagi celjski nogometaši ostajajo na petem, Domžalčani, ki so prekinili niz dveh zaporednih zmag, pa po osmem porazu na četrtem mestu.

Domžalčani so tekmo dobro začeli in že v drugi minuti resno ogrozili Matica Kotnika v celjskih vratih. Zeni Husmani je podal v kazenski prostor, Marko Krajcer je ob nespretnem posredovanju žogo odbil v vratnico, zatem je žoga prišla do Dejana Gerića, ki pa mu ni uspelo ugnati celjskega čuvaja mreže.

Po odločnem začetku domačih so v 18. minuti povedli gosti. Benjamin Verbič je podal iz kota z desne strani, na bližnji vratnici pa je spretno in močno sprožil Gregor Bajde ter povedel svojo ekipo v vodstvo z 1:0. Stefan Cebara je v 22. minuti zadel tudi vratnico.

Slovo Triglava s točko

V 51. minuti so se domači navijači razveselili izenačenja. Mato Šimunović je izvedel kot, Ivan Knezović je z glavo žogo podaljšal do Uroša Koruna, ki je prav tako z glavo iz bližine ugnal Kotnika.

Po nekaj neuspešnih strelih, nekaterih tudi nevarnih (v 85. minuti je Marko Tuomas Kolsi s 25 metrov le malce meril mimo desne vratnice), na obeh straneh pa je v 88. minuti v ospredje stopil celjski rezervist Bilali, ki je z glavo zadel po Verbičevi podaji iz kota in odločil tekmo.

Triglav se je od domačih gledalcev v jesenskem delu poslovil s točko, s katero je zadržal šesto mesto na lestvici. Kranjčani so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, bili konkretnejši, a jim želenega zadetka ni uspelo zabiti. Aluminij pa je s tretjim remijem sezone vsaj začasno zadržal osmo mesto.

Slovenska liga, 20. kolo:

Gorica : Mura 2:0 (0:0)
Žigon (47, 56)
Bohar (Mura) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Domžale : Celje 1:2 (0:1)
Korun (51); Bajde (18), Bilali (89)

Triglav : Aluminij 0:0

Maribor : Luka Koper 3:0 (1:0)
Ibraimi (9, 90), Komazec (64)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
Šporar (47)
RK: Fink (70/Olimpija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.