Maribor ni presenetil prvakov

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi tekmi 6. kole končnice 1. NLB Leasing lige z v gosteh ugnali Trimo Trebnje in ostali trdno zasidrani na drugem mestu. Do zmage so prišli tudi prvaki iz Velenja, ki so s 33:29 ugnali Maribor Branik.
Oglej si celoten članek

Velenjčani še naprej meljejo svoje tekmece na domačem prizorišču, njihova zadnja žrtev pa so bili Mariborčani. Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so že pred časom potrdili naslov državnih prvakov in današnjo tekmo odigrali brez pravega tekmovalnega naboja.

Igralci iz štajerske prestolnice so skušali izkoristiti manj zagrizeno igro gostiteljev. V prvem polčasu so si nekajkrat priigrali dva gola prednosti, v končnici pa vendarle popustili. Velenjčani so na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov, v začetku drugega polčasa povišali na 18:13, po manjši krizi pa vse dvome o zmagi razrešili v zadnjih desetih minutah, ko so povedli z 29:22.

V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Klemen Cehte z desetimi in Fahrudin Melić s sedmimi goli, v gostujoči pa sta Marko Tarabochia in Mario Šoštarič dosegla po pet zadetkov.

Celjani suvereni proti Trimu

Celjska zasedba je na svoj račun vpisala novi točki in poklicno oddelala svoje delo pred povratno polfinalno tekmo v pokalu pokalnih zmagovalcev z nemškim Gummersbachom, ki jo bo v soboto, 28. aprila, začela s sedmimi goli prednosti. Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so dolgo časa lomili odpor trdovratnih dolenjskih rokometašev, dokončno pa so ga zlomili v zadnjih petnajstih minutah dvoboja. V 46. minuti so imeli Trebanjci še aktivnih 23:25, nato pa so igralci iz mesta grofov naredili delni izid 6:0 in v 53. minuti prednost povišali na nedosegljivih 31:23.

V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit David Razgor, ki je dosegel osem golov. Po šest zadetkov sta prispevala Petar Metličić in Luka Žvižej, vratar Gorazd Skok pa je zbral kar 17 obramb. Pri poražencih so Jure Sušin, Miha Zarabec in Marko Radelj dosegli po šest golov, vratar Klemen Ferlin pa je zaustavil 12 strelov.

1. NLB Leasing liga, končnica, 6. kolo, od 1. do 6. mesta:

Trimo Trebnje : Celje Pivovarna Laško 27:34 (16:15)
Radelj, Sušin in Zarabec 6; Razgor 8, Metličić in Žvižej 6, Žuran 4

Gorenje : Maribor Branik 33:29 (15:13)
Cehte 10, Melić 7, Dolenec 6; Šoštarič in Tarabochia 5, Svalina in Razgor 4

Preloženo:
Cimos Koper - Krško

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:07 26. April 2012.

    Celani zdaj je pomebna tekma v Nemčiji veliko uspeha vam želim in se vidimo na finalu !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.