Maribor oškodovan? Sodnik že držal rumenega, nato izvlekel rdečega

Foto: Profimedia Zlatko Zahović
Slovenski prvak tokrat ni polemiziral sporne sodniške odločitve, ki je krojila razplet sobotne tekme v Velenju.
Oglej si celoten članek

Mariborčani tudi po dveh krogih ostajajo brez zmage v slovenskem državnem prvenstvu. Potem ko so morali varovanci Darka Milaniča v prvem krogu priznati premoč kranjskemu Triglavu (1:2), so v drugem iztržili le točko proti velenjskemu Rudarju (1:1).

Prva Liga Slovenski prvak po dveh krogih na repu razpredelnice

Vijoličasti so povedli v deseti minuti z golom Dina Hotića, za izenačanje pa po izteku rednega dela oziroma v 93. minuti poskrbel Dominik Radič. Maribor je po dveh odigranih tekmah šele na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Gostje so zadnjih 20 minut srečanja igrali z igralcem manj, saj je moral zelenico predčasno zapustiti Rok Kronaveter. Nekdanji zmaj je padel po posredovanju Leona Črniča, a glavni sodnik Asmir Sagrković ni dosodil prekrška.

Kronaveter je nad odločitvijo protestiral, zato mu je Sagrković sprva nameraval pokazati rumeni karton, nato pa si je nenadoma premislil in iz žepa potegnil rdečega.

Foto: Print Screen kronaveter

Sicer ni znano, s čim si je Kronaveter prislužil tako strogo kazen, po navedbah EkipeSN pa naj bi sodnika "grobo užalil". Izključitev je domačim dala krila, za napadalno igro pa so bili nagrajeni s točko, ki so si jo zagotovili z zadetkom v sodnikovem podaljšku.

V Mariboru nad sojenjem niso in ne morejo biti zadovoljni, a so se za razliko od tekme prvega kroga, ko so na uradni spletni strani polemizirali tri sodniške odločitve, Milanič pa je celo protestno zapustil tiskovno konferenco, tokrat raje ugriznili v jezik. Če so sojenje na tekmi s Kranjčani precej teatralno proglasili za "sodniško farso", v tokratnem odzivu na dogajanje v Velenju o sodniških napakah ni bilo ne duha ne sluha.

"Do izključitve je bilo zelo dobro. Videli smo vse, kar želimo imeti: mirnost, zaključke, predrznost, zlahka smo prihajali v nasprotni kazenski prostor, imeli priložnosti, polpriložnosti. Manjkal je samo drugi gol, s katerim bi zadevo olajšali in umirili nasprotnika. Ob izključitvi in ob tem, da smo takrat že izgubili na svežini, je nasprotnik postal nevarnejši in prihajal z več igralci pred naš gol. Solidno smo se branili, a smo potem v izteku tekme omogočili domačim nogometašem, kar jim ne bi smeli in dobili zadetek," je za uradno stran kluba povedal Milanič.

Z mislimi se bodo zdaj preselili na evropsko prizorišče, kjer jih v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka švedski AIK. "Ponavadi je res tako, da nekatere zadeve, kot sta ti dve epizodi, ko smo dobili gol v zadnjih sekundah in je Kronaveter dobil rdeči karton, ostanejo v mislih. Ampak nam mora ostati v mislih tudi to, da smo odigrali dobro tekmo, želeli napadati in so fantje bili na primernem nivoju. Po drugi strani pa nas čaka tekma, ki bo zelo zahtevna, psihološko zaradi velikega vložka evropske tekme in fizično zaradi močnega nasprotnika. Zato se moramo res dobro pripraviti, verjeti vase. Izbrati moramo pravi način, da bomo nasprotniku vsilili to, kar želimo mi," je povedal trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:37 21. Julij 2019.

    Plačilni seznam Olimpije je zeeellllloooooooooo doooooolg.... tudi danes so imeli na igrišču nekaj igralcev več kot Domažale s "srednjim napadalcem" …

  • 20:40 21. Julij 2019.

    Ne morejo se vijoličasti ves čas zgovarjati na sodnike!! Uvesti bodo morali "nagrajevanje po delu" toraj tisti,ki so zanič naj …

  • 16:25 21. Julij 2019.

    galkransanska posla zoki trans

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.