Maribor po 24., Gorica po deveto lovoriko

Foto: Prvaliga.si/Grega Wernig
Foto: Prvaliga.si/Grega Wernig
Ob 20.15 se bosta v goriškem Športnem parku za nogometno superpokalno lovoriko pomerila Gorica in Maribor. Štajerci bodo napadali tretji zaporedni in četrti klubski naslov v tem tekmovanju, Primorci pa svojega drugega.
Oglej si celoten članek

Pokalni prvak Gorica sezone ni začela najbolje, saj je s štirimi porazi na zadnjem mestu državnega prvenstva, vendar gostitelji verjamejo, da lahko negativno serijo rezultatov spreobrnejo prav na superpokalni tekmi pred domačimi gledalci. Primorci imajo v svojih vitrinah skupno osem lovorik, izmed njih eno superpokalno iz leta 1996, ko so premagali ljubljansko Olimpijo (3:1).

"Nadejamo se prve letošnje zmage, za katero pa bo potrebno odpraviti nekatere napake v igri," je pred obračunom dejal vratar Gorice Vasja Simčič. Vrtnice so se hitro poslovile tudi od Evropske lige, kjer jih je izločil norveški Molde

Štajerci spet začeli odlično

Nogometaši Maribora so sezono, tako kot vedno v zadnjih letih, začeli odlično. V Prvi ligi TS so zmagali trikrat, ob tem pa uspešno nastopajo tudi v evropskem tekmovanju, v katerem so si zagotovili 4. predkrog Lige prvakov. V Gorici bodo skušali osvojiti svojo 24. domačo lovoriko in četrto superpokalno.

"Za nas je najbolj pomembno, da zmagujemo in igramo dobro. To je naša največja motivacija tudi za tekmo v slovenskem superpokalu, na katerega se bomo po zadnji prvenstveni zmagi še precej lažje pripravili," je dejal štajerski kapetan Marcos Tavares.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.