Maribor preživel avtogol in se uvrstil v finale

Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Tavares polfinale stožice polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Šimundža Kosanović polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Bohar polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Tavares polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Kapun polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal viole navijači polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal navijači polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Kosanović polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Šimundža polfinale stožice Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožiceal Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal Srečko Katanec polfinale stožice
Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi pokala Slovenije igrali neodločeno 1:1 (1:0) proti Mariboru. V finale, ki bo 21. maja v Kopru, so se uvrstili Štajerci, ki so prvo tekmo dobili z 1:0. Tam bodo igrali proti Gorici, ki je s skupnim izidom 3:1 izločila velenjski Rudar.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova se bodo z Novogoričani potegovali že za deveto pokalno lovoriko. V Ljubljani so na povratni polfinalni tekmi po prvem polčasu zaostajali, a nato v drugem delu prek Nusmirja Fajića hitro prišli do zadetka, ki jih je popeljal v finale. Obe ekipi sta nastopili nekoliko oslabljeni.
Foto: Saša Despot (Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Pri Olimpiji so med drugimi manjkali Boban Jović, Antonio Delamea Mlinar in Andraž Šporar, zato pa se je v ekipo vrnil ključni mož zeleno-bele postave Nik Omladič. Maribor je igral brez bolnega Dareta Vršiča, pogrešal pa je tudi kaznovanega Petra Stojanovića.

Po desetih minutah "ogrevanja" je prvi resnejši strel v 11. minuti sprožil Amir Dervišević, a žogo poslal čez gol s kakih 20 metrov. Jasmin Handanović je prvi posredoval v 15. minuti po nevarni podaji Matica Finka z desne strani. V 21. minuti so imeli Štajerci dotlej najlepšo priložnost, ko je Marcos Tavares lepo podal v kazenski prostor do vtekajočega Damjana Boharja, čigar strel malce z leve strani je Aleksander Šeliga ubranil. Pet minut pozneje se je na drugi strani izkazal Handanović po poskusu Damjana Trifkovića z desetih metrov malce z desne strani.

Avtogol Šulerja v zaključku prvega polčasa 

Po nekaj polpriložnostih je imel v 42. minuti lepo priložnost Goran Cvijanović, ki je streljal z dobrih desetih metrov, a je eden Kenan Bajrić žogo odbil pred golovo črto. Tik pred koncem polčasa je Olimpija povedla. Po prostem strelu Omladiča se je žoga v kazenskem prostoru ob skoku Derviševića in Handanovića odbila v prečko, odbito žogo pa je nespretno v lastno mrežo poslal Marko Šuler.

Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh so gosti izenačili izid v 54. minuti, potem ko je Šuler poslal dolgo žogo s prostega strela z leve strani pred kazenski prostor Olimpije, Tavares je z glavo podaljšal do Nusmirja Fajića, ki je dobil dvoboj ena na ena s Šeligo.

V 65. minuti so domači znova zagrozili, po kotu Trifkovića je z glavo iz bližine zgrešil Aris Zarifović. V nadaljevanju sta ekipi igrali med obema kazenskima prostoroma, večjih priložnosti pa ni bilo. Olimpija je poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, a poti do mreže gostov ni več našla.

''Čestitke Mariboru za uvrstitev v finale. Končali smo četrto medsebojno tekmo v enemu mesecu. Vsaka tekma je bila boljša. Mi smo igrali dobro, predvsem v prvem polčasu. Nismo zadržali koncentracije do konca. Naredili smo eno usodno napako. Svojih priložnosti pa nismo izkoristili, kar nas tepe že od začetka prvenstva. Maribor je tako zasluženo v finalu. Mi smo finale izgubili v Mariboru, ne danes. Tam smo dobili gol, ki nas je oddaljil od finala. Čestitke mojim igralcem in Mariboru,'' je po tekmi dejal Milorad Kosanović, Ante Šimundža, trener Maribora, pa je dodal: ''Vemo, da je pokalno tekmovanje drugačno od prvenstva. Odločajo malenkosti in mislim, da smo bili danes dovolj zreli in izkušeni, da smo pršili do pozitivnega rezultata in v finale. Na drugi strani bi čestital Olimpiji za dobro tekmo z ogromno energije, ki so jo vložili. Imam občutek, da smo si mi bolj želeli finale in tako prišli do tega, kar smo si želeli. S tem smo izpolnili polovico cilja."

Goričani z zmago potrdili finale

Tekmo v Novi Gorici so z minimalno prednostjo s prve tekme začeli domačini. Gostom iz Velenja zato ni preostalo drugega, kot da od začetka napadejo in si poizkusijo hitro priigrati zadetek, ki bi jih popeljal vsaj do podaljškov. Napadalno igro gostov pa so izkoristili domači, ki so si iz protinapadov pripravili nekaj lepih priložnosti. Po dveh neuspešnih poizkusih Massima Code je bil po skoraj pol ure igre natančen Gianluca Lapadula, ki je tako še povišal prednost Gorice in jih popeljal na prag finala.

Velenjčani so se po dobrih 15 minutah drugega polčasa vrnili v igro. Po nevarnem prostem strelu se je žoga odbila do Mateja Podlogarja, ki je domačega vratarja premagal s pomočjo vratnice in rudarje približal na zadetek oddaljenosti od finalne tekme. Upanje Rudarja pa je splahnelo pet minut pred koncem, ko je v lastnem kazenskem prostoru z roko igral Krefl, Gianvito Misuraca pa je bil nato natančen z 11 metrov in je Goričanom zagotovil mesto v finalu.

Slovenski pokal, polfinale, povratni tekmi:

GORICA : Rudar Velenje 2:1 (1:0) /1:0/
Lapadula (29), Misuraca (86); Podlogar (62)

Olimpija : MARIBOR 1:1 (1:0)* /0:1/
Šuler (45/ag); Fajić (54)

Postavi

Olimpija: Šeliga, Fink, Mitrović, Bajrić (od 58. Škarabot), Zarifović (od 83. Valenčič), Kostić, Kapun, Trifković (od 74. Djermanović), Omladič, Vukčević, Rodić. Klop: Džafić, Škarabot, Eteme, Čeh, Zorc, Valenčič, Djermanović. Trener: Milorad Kosanović.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Mejač, Bohar, Filipović, Dervišević, Cvijanović (od 80. Mezga), Tavares (od 89. Mertelj), Fajić (od 90+2 Mendy). Klop: Cotman, Arghus, Viler, Mertelj, Mezga, Zahovič, Mendy. Trener: Ante Šimundža.

AB – ekipa, ki napreduje v finale
// – rezultat prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.