Maribor razbil Ankaran in skočil na vrh lestvice

Foto: NK Maribor/Facebook Luka Zahović MB CE
V najmočnejši slovenski ligi sta danes na sporedu dve tekmi 31. kroga.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Ankaran Hrvatine s 5:1 (2:1). Državni prvaki iz  so dosegli še sedmo zaporedno zmago in spet vsaj začasno na prvem mestu prehiteli Olimpijo.

Tudi tokrat so proti pogumnemu Ankaranu, ki pa je imel v obrambi veliko težav s podajami iz prekinitev in z boka, prikazali lepo predstavo, hitro povedli, nato pa brez večjih težav nadzorovali položaj na igrišču. Prejet zadetek ob koncu prvega polčasa je sicer vnesel nekaj nervoze v njihove vrste, a so vse dvome razblinili v prvih desetih minutah drugega dela.

Ankaran, med tednom ga je doletela novica, da za naslednjo sezono ni dobil licence, se v Maribor ni prišel braniti, s tem pa je kar nekoliko zmedel domače nogometaše, ki so že v prvem napadu gostov storili napako. Marko Šuler je podal žogo svojemu vratarju Jasminu Handanoviću, ta pa je pri reševanju položaja žogo slabo zadel, poklonil priložnost Chinwenduju Johanu N'Kami, ki pa darila ni izkoristil, njegov strel je bil nenatančen.

A Mariborčani so hitro prišli k sebi, zaradi odprte igre Ankarana pa so lahko uživali tudi gledalci. Gostitelji so začeli nizati priložnosti, prvo so tudi izkoristili. Po kotu je z glavo je najprej streljal Marcos Tavares, vratar Primož Bužan je žogo odbil, a do nje se je dokopal Saša Ivković in jo poslal v mrežo.

Domači se z vodstvom niso zadovoljili, drugi gol je visel v zraku. Že v deseti minuti je Dino Hotić z glavo streljal mimo gola, pozneje mu je veselje preprečil Bužan, ki je ubranil tudi strel Martina Kramariča. V 24. minuti pa je bil spet nemočen. In to spet po kotu, ko so Ankarančani izbili žogo izven kazenskega prostora, toda le do Hotića, ki je z lepim strelom povišal vodstvo.

Tudi po tem nevarnih akcij ni manjkalo, zelo pogumni so bili tudi gosti, ki so v 38. minuti znižali zaostanek, ko je Felipe Santos sprožil strel, žoga je pri tem zadela Mitjo Vilerja, Handanović pa ni najbolj spretno posredoval, tako da mu je pod telesom zletela v mrežo.

Favorizirani gostitelji so vprašanje zmagovalca dokončno rešili v prvih desetih minutah drugega dela, ko je naprej po kotu z glavo v polno zadel Luka Zahovič, to je bil njegov 12. gol v sezoni, nato pa je pet minut pozneje po podaji z desne strani v kazenskem prostoru spreten še Marcos Tavares.

Ritem igre je po petem golu na tekmi nekoliko padel, nekaj priložnosti je še bilo, zadnjo je po podaji Zahoviča izkoristil Tavares.

V naslednjem krogu bo Maribor gostoval v Domžalah, Ankaran pa bo gostil Krško.

Krčani zasidrani na sedmem mestu

Krško je v dvoboju z Rudarjem prišel do pomembnih točk, s katerimi se je popolnoma približal obstanku v ligi. V enakovredni tekmi, ki ni navdušila, je izkoristil eno redkih priložnosti, junak tekme je postal Luka Vekić, zadel je v 81. minuti.

Gostitelji so tekmo začeli obetavno. Pritisk jim je že v minuti zagotovil priložnost, toda z desne strani kazenskega prostora je David Kovačič streljal mimo gola. A Velenjčani so hitro vzpostavili ravnotežje in bili v nadaljevanju celo bolj konkretni. V 13. minuti je do strela prišel Edin Šehić, vendar je bil domači vratar Marko Zalokar uspešnejši. V 26. minuti pa je bil brez moči, ko je po predložku z leve strani prišel Klemen Bolha, toda žoga je oplazila levo vratnico.

Domači so bili v prvem delu najbližje zadetku v 26. minuti, ko se je dvakrat izkazal gostujoči vratar Matej Radan, najprej je po strelu Luke Volariča žogo odbil v kot, nato pa še z odlično parado ubranil strel Sandija Ogrinca.

Že v prvem napadu drugega dela je Rudar prek Šehića dosegel gol, a ga je sodnik zaradi domnevnega prekrška velenjskega igralca razveljavil. Bolha je bil po prekinitvi spet nevaren tudi v 55. minuti, njegov strel z glavo je letel pod prečko, toda Zalokar je bil dobro postavljen. Domači vratar je dobro posredoval tudi po strelu Šehića, gostujoči pa je ukrotil strel Klemna Šturma od daleč.

Ko je marsikdo na stadionu predvidel, da gola tokrat ne bo, pa je na sceno stopil Vekić. Na robu kazenskega prostora je uspešno preigraval, nato pa z močnim strelom z levo nogo našel pot žogi v mrežo.

Prva Liga TS, 31. krog:

Maribor - Ankaran Hrvatini 5:1 (2:1)
Krško - Rudar 1:0 (0:0)

Nedelja, 6. 5.:
13.00 Gorica - Domžale
16.50 Olimpija - Triglav
19.00 Celje - Aluminij

LESTVICA:
1. Maribor 31 21 7 3 65:23 70
2. Olimpija 30 20 8 2 52:13 68
3. Domžale 30 19 5 6 67:23 62
4. Celje 30 12 7 11 50:41 43
5. Rudar Velenje 31 13 4 14 43:44 43
6. Gorica 30 11 5 14 31:41 38
7. Krško 31 9 6 16 34:53 33
8. Aluminij 30 6 8 16 32:54 26
9. Ankaran Hrvatini 31 4 9 18 30:77 21
10. Triglav Kranj 30 4 7 19 25:60 19

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:55 5. Maj 2018.

    Maribor bi prevzel vodstvo, če bi imel vsaj 4 točke več od Olimpije, saj ima tekmo več.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.