Maribor rešil mladi Ploj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so na prijateljski tekmi v Moravskih Toplicah proti sarajevskemu Železničarju igrali neodločeno 3:3. Za končni izid je poskrbel 19-letni Alen Ploj.
Oglej si celoten članek

Predstavniki Bosne in Hercegovine v kvalifikacijah za ligo Europa so v peti minuti prišli do vodstva. Po podaji Zajka Zebe, nekdanji član Maribora je sodeloval pri vseh treh zadetkih, je v 10. minuti z desetih metrov neubranljivo meril Eldin Adilović, ki je v preteklosti branil tudi barve Interblocka in Nafte.

Slovenski prvaki, v vrstah katerih je manjkal poškodovani Etien Velikonja, so v naslednjih 12 minutah pripravili popoln preobrat. Po nizu nevarnih napadov je v 18. minuti sledilo izenačenje. V vlogi asistenta je bil Agim Ibraimim, žogo pa je z glavo v mrežo usmeril povratnik v moštvu Dalibor Volaš. Le štiri minute pozneje sta spretno akcijo izpeljala Dragan Jelić in Goran Cvijanović, za učinkovit zaključek je poskrbel Cvijanović. Med obdobjem boljše igre se je sarajevska mreža zatresla še tretjič, toda Volašu je bil razveljavljen zadetek za povišanje vodstva.

V nadaljevanju je na igrišču prevladoval Železničar, ki mu je uspel podoben preobrat kot vijoličastim. Najprej je izenačil Mirsad Ramić, spet po podaji Zebe, dobro igro gostov iz BiH pa je v vodstvo spreobrnil Vernes Selimović. Gosti so tudi po vodilnem zadetku napadali in Mariborčane stiskali na njihovi polovici. Štajerci so v 88. minuti le prišli do izenačenja preko Alena Ploja, ki si je tako na najlepši način čestital za 19. rojstni dan, ki ga je proslavil prav danes.

Prijateljska tekma:
NK Maribor : Železničar 3:3 (2:1)
Volaš (18), Cvijanović (22), Ploj (88); Adilović (5), Ramić (72), Selimović (78).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.