Maribor s finalisti minule sezone

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Žreb skupin Evropske lige v Monaku je nogometašem Maribora namenil skupino H, v kateri se bodo srečali z Brago (lanski finalisti EL), Bruggejem in Birminghamom, ki igra v drugi angleški ligi. Obeta se nam vijoličasta jesen v znamenju črke B.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora bodo v Evropski ligi nastopali v skupini H skupaj s portugalsko Brago, belgijskim Bruggejem in angleškim Birmingham Cityjem, je določil petkov žreb skupin prvega dela Evropske lige v Monte Carlu. Trener vijoličastih Darko Milanič je po žrebu povedal: "Vsi smo si želeli skupino, v kateri bi lahko bili tekmovalno uspešni. Vse bomo naredili, da bo tako. Skupina je zelo zanimiva, ne bomo le sodelovali, ampak bomo skušali nabirati točke," in dodal: "Naši nasprotniki so predstavniki različnega sloga nogometa. Braga kot tipični portugalski, s hitrostjo, z Brazilci v moštvu. Nekaj informacij imamo, saj smo bili dvakrat zapored na pripravah na Portugalskem in se srečevali s tamkajšnjim nogometom. Birmingham je predstavnik otoškega sloga igre, podoben temu, kar smo imeli opravka z Rangersi. Imamo še dovolj časa za priprave, sem optimist, ker smo proti Rangersom nalogo odlično opravili. Brugge pa je moštvo, ki ga bomo skušali premagati, tako da se obeta pestro dogajanje do sredine decembra."

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič meni, da je skupina H zahtevna: "Lepo je videti Maribor v ugledni družbi vseh klubov, udeležencev lige Europa. Prvi vtisi po žrebu so spodbudni, skupina je nedvomno zahtevna kot vsaka izmed skupaj dvanajstih, a nam daje veliko upanja, da lahko Maribor prezimi v Evropi. Braga, Brugge in Birmingham so odlične ekipe, z velikim ugledom v mednarodnem nogometu." Nekdanji reprezentant pa verjame, da so tekmeci premagljivi: "So pa hkrati premagljive in nam dajejo vse možnosti, da z našimi navijači dogradimo sanje o še enem velikem koraku naprej na evropskem prizorišču."

Mariborčani so se v skupinski del Evropske lige uvrstili po tem, ko so v 4. kolu kvalifikacij izločili škotskega prvaka Rangers iz Glasgowa. Na prvi tekmi so doma slavili z 2:1, v četrtek pa so na Ibroxu igrali neodločeno 1:1.

Sarma proti Atleticu

Sicer pa bodo v skupinskem delu evropske lige nastopali tudi Udinese Samirja Handanovića in Jana Koprivca, ki se bo v skupini I meril z zmagovalcem tega tekmovanja iz leta 2010 Atleticom iz Madrida, Rennesom in Sionom, Wisla Krakov, pri kateri svoje nogometno znanje kaže Andraž Kirm in ki bo igrala v skupini K skupaj s Twentejem, Fulhamom in Odensejem, in moskovska Lokomotiva (njen član je Branko Ilić), ki bo v skupini L igrala z Andrelechtom, AEK iz Aten in Sturmom iz Gradca.

Evropska liga, skupinski del, žreb:

Skupina A: Tottenham, Rubin Kazan, PAOK, Shamrock Rovers

Skupina B: Köbenhavn, Standard Liege, Hannover, Vorskla Poltava

Skupina C: PSV Eindhoven, Hapoel Tel Aviv, Rapid Bukarešta, Legia Varšava

Skupina D: Sporting Lizbona, Lazio, Zürich, Vaslui

Skupina E: Dinamo Kijev, Bešiktaš, Stoke City, Maccabi Tel Aviv

Skupina F: PSG, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava

Skupina G: AZ Alkmaar, Metalist Harkiv, Austria Dunaj, Malmö

Skupina H: Braga, Club Brugge, Birmingham, Maribor

Skupina I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, Sion

Skupina J: Schalke 04, Steaua Bukarešta, Maccabi Haifa, AEK Larnaka

Skupina K: Twente, Fulham, Odense, Wisla Krakov

Skupina L: Anderlecht, AEK Atene, Lokomotiva Moskva, Sturm Gradec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.