Maribor se vrača z ugodnih 1:1

Foto: Žurnal24 null
Maribor se je v 2. kolu kvalifikacij za Evropsko ligo v Győru pomeril z Videotonom iz Székesfehérvárja. Vijolični so dosegli ugodnih 1:1, kar je odlično izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu
Oglej si celoten članek

Srečanje so bolj odločno začeli nogometaši iz Maribora, ki so prvič zapretili v šesti minuti, ko je pred vrata Videotona podal Dejan Mezga, toda Marcos Tavares se ni najbolje znašel.

Domačini so prvi strel proti vratom Marka Pridigarja poslali v deveti minuti, ko je s strelom v levi vratarjev kot poskusil András Gosztonyi. Videoton je imel novo priložnost v 19. minuti, ko je iz prostega strela poskusil Marko Andjić, toda žoga je končala v Mariborskem živem zidu. Dve minuti pred tem pa je bilo vroče v mariborskem kazenskem prostoru, ko je Györgya Sándorja nekoliko oviral Siniša Anđelković, toda sodniška piščalka je kljub madžarskim protestom obnemela.

Tekmo sta kljub pozni uri zaznamovali tudi neznosna vročina in sopara, zaradi katere je sodnik Viktor Švecov iz Ukrajine srečanje v 23. minuti prekinil, da so si igralci lahko privoščili osvežitev.

Do prve spremembe izida na tekmi pa je prišlo v 29. minuti, ko je Mezgo pred madžarskimi vrati po kombinaciji z Daliborjem Volašom lepo zaposlil Goran Cvijanović. Zadnja tretjina prvega polčasa je nato minila brez večjih pretresov, nogometaši Maribora pa kljub doseženemu zadetku pobude niso prepustili domačinom, ki so si edino pravo priložnost priigrali šele v drugi minuti sodnikovega podaljška, toda strel napadalca Andreja Alvesa je zletel mimo Pridigarjevih vrat.

Drugi polčas se je začel z madžarskim naletom, ki pa so ga Mariborčani uspešno ustavili. Edini strel proti vratom Marka Pridigarja iz tega obdobja je končal v kotu. Domačini so v drugem delu prvič resneje zagrozili v 55. minuti, ko je po podaji z leve strani z glavo nevarno poskusil Gábor Horváth, toda žoga se je na srečo odbila čez gol.

V nadaljevanju so se mariborski nogometaši povsem povlekli v obrambo, madžarski streli pa so se kar vrstili. Sándor je najprej poskusil z razdalje, nekaj minut pozneje pa je zapravil še lepo priložnost z roba vratarjevega prostora. Pridigar se je moral znova izkazati v 64. minuti, ko je poskusil še Zoltán Lipták. V 72. minuti se je po podaji Bojana Djordjića iz kota zatresla celo vratnica, toda rezultat je ostal nespremenjen. Žal pa se je spremenil sedem minut pozneje, ko je ob podaji z desne strani ob Sándorjevem oviranju nekoliko nesrečno posredoval sicer odlični Pridigar in odbito žogo je v nebranjeno mrežo porinil Gábor Horváth.

Mariborčani so se po prejetem zadetku sicer znova nekoliko odprli, v 84. minuti so si izborili prvi kot na tekmi, toda do konca si nobena od ekip ni več uspela ustvariti kakšne izrazitejše priložnosti. Glede na prikazano so lahko osemkratni slovenski prvaki z rezultatom 1:1 zadovoljni, saj zagotavlja odlično izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu.

Evropska liga, 2. kolo kvalifikacij:

Videoton : Maribor 1:1 (0:1)
Horváth (79); Mezga (29)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.