Maribor si je želel več

Foto: Facebook/NK Maribor
Foto: Facebook/NK Maribor
Maribor je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo v Ljudskem vrtu remiziral z bolgarskim Levskijem (0:0).
Oglej si celoten članek

Slovenski in bolgarski podprvak sta se v štajerski prestolnici razšla brez golov (0:0). Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Sofiji.

Enakovreden dvoboj slovenskega in bolgarskega predstavnika se je končal brez zadetkov, kar pomeni, da bo povratni obračun tisti, ki bo odločil potnika v tretji predkrog. Mariborčani so sicer imeli lepo priložnost za prednost, ko je ob koncu tekme Marcos Tavares zatresel prečko, sicer pa je tekma minila brez posebnih priložnosti.

V prvem polčasu je najprej nase opozoril Dino Hotić, ki je v 21. minuti meril premalo natančno po strelu z roba kazenskega prostora. Sledilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, a v ospredju so bolj kot napadalci bili branilci oziroma igralci z obrambnimi nalogami, ki so vestno izpolnjevali svoje naloge. Posledično tudi pravih akcij ni bilo.

V drugem delu je po pritisku domačih moral v 66. minuti posredovati Bojan Jorgačević, tako kot dve minuti pozneje po Tavaresovem poskusu. V 78. minuti so prvič nevarneje zagrozili gosti, ko je Jasmin Handanović ustavil strel Tundeja Adenijija.

Štiri minute pozneje pa je po kotu Hotića Tavares najvišje skočil in s strelom z glavo zatresel prečko. Tik pred koncem tekme je žogo le malo mimo mariborskih vrat poslal Georgi Kostadinov.

xxx

Evropska liga, kvalifikacije, 2. krog:

Maribor : Levski 0:0 (0:0)

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.