Maribor si tlakuje pot do 13. naslova

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Mariborčani so z zadetkoma Jean-Philippe Mendyja in Welleyja N'Diayeja na Areni Petrol prekinili serijo neporaženosti Celjanov, ki so bili proti discipliniranim gostom nemočni
Oglej si celoten članek

Maribor je z dvema zmagama na uvodnih spomladanskih tekmah proti Gorici (5:1) in Olimpiji (0:1) skočil na prvo mesto, s katerega je izrinil Domžale, z zmago v Celju z 2:0 pa si je še izboljšal možnosti v lovu na novo prvenstveno zvezdico.

Zahvaljujoč dolgi klopi je Šimundža tokrat lahko povsem spremenil napadalni duet, saj sta proti Olimpiji v napadu zaigrala Luka Zahovič in Dalibor Volaš, medtem ko sta štajerski derbi v prvi postavi začela Marcos Tavares in Jean-Philippe Mendy.

Za veselje gostujočih navijačev je v sodnikovem dodatku prvega polčasa poskrbel Mendy. Napadalec Maribora je s pravo bombo z več kot 25-ih metrov presenetil domačega vratarja Matica Kotnika in svojemu moštvu prinesel pomembno prednost.

Celjski vratar se je svojim soigralcem za slabo posredovanje ob prejetem zadetku malce odkupil v 84. minuti, ko je z odlično reakcijo zaustavil strel Damjana Boharja, a je že nekaj sekund kasneje slabo posredoval ob predložku iz kota, kar je za svoj drugi zadetek v tednu dni izkoristil Welle Ndiaye in potrdil zmago Maribora.

Več na Goal.com/si/.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.