Maribor vodil, na koncu iztržil 1:1

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mariborčani so bili v zadnjih letih uspešni proti škotskim klubom. Tokrat je bil tekmec Aberdeen, dvoboj na vzhodni škotski obali pa se je končal z 1:1.
Oglej si celoten članek

"Zdaj smo osredotočeni na mednarodno prizorišče, kar pomeni novo dimenzijo, višji nivo tekmovanja, toda zaupamo vase, v našo ekipo in verjamem, da bo uspešno tudi gostovanje na Škotskem,” je pred dvobojem s škotskim Aberdeenom razmišljal dvakratni strelec v zadnjem kolu domačega prvenstva Sunny Omoregie, ki pa pričakovano tokrat ni začel v prvi enajsterici vijoličastih.

Domači so v uvodnih minutah pritisnili na vrata Maribora. Že v drugi minuti je grozil Adam Rooney, a iztržil le kot, v četrti pa je sprožil Niall McGinn, okroglo usnje pa je šlo čez prečko Jasmina Handanovića. Nadaljevanje je bilo boljše za četo Darka Milaniča. Pritisk domačih je popustil, do priložnosti pa so prišli tudi gostje. Po podaji Denisa Šmeja je do strela z ugodnega položaja prišel Marwan Kabha, vendar mu ni uspelo najti želenega cilja.

V 25. minuti je Rooney nekoliko pobegnil obrambi vijoličastih, a se je s pogumnim metom pod njegove noge večjo nevarnost preprečil Handanović. Rooney je še naprej pretil, že v naslednji minuti je bil za las prekratek po predložku v peterec, bil je popolnoma osamljen. Tudi akcija v 28. minuti se je po paniki v mariborskem kazenskem prostoru zaključila s strelom mimo gostujočih vrat.

Tudi vijoličasti so prihajali do strelov, a domačega vratarja niso resneje ogrozili. Na drugi strani so gostitelji napadali v valovih, vendar je Maribor do glavnega odmora uspel zadržati neodločen izid. V strelih na gol je bilo 4:1 v korist domačih, v poizkusih mimo vrat pa 5:3. Dino Hotič je med polčasoma ostal v garderobi, zamenjal ga je Damjan Bohar.

Že v 47. minuti je do lepega strela z desne strani kazenskega prostora prišel Dare Vršič, meril je v bližnji kot, vratar Joe Lewis pa je žogo odbil v kot. Nekdanji slovenski reprezentant je poizkusil tudi v 53. minuti, a njegov strel z velike razdalje ni bil nevaren za Lewisa. Tri minute kasneje si je napako privoščil Marko Šuler, do žoge je prišel Jayden Stockley, ki je v nadaljevanju akcije sprožil, a je Handanović odbil v kot.

V nadaljevanju so Škotje še nakajkrat ustrelili proti mariborskemu čuvaju mreže, a je okroglo usnje po pravilu letelo mimo vrat. Še najbližje cilju je bil poizkus Kennyja McLeana, ki pa je z roba kazenskega prostora v 74. minuti meril preko prečke. Štiri minute kasneje se je žoga nekaj časa odbijala po kazenskem prostoru gostov, a so jo ti naposled le odbili. Aberdeen je v naslednjih minutah znova pritisnil, v 81. minuti pa so domači navijači skočili na noge, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Nato pa je sledil šok za Škote. Domači obrambi je pobegnil Milivoje Novaković, pritekel do kazenskega prostora in nekoliko z desne strani streljal v daljši kot in zadel za vodstvo vijoličastih. V 86. minuti se je moral ponovno izkazati Handanović, enako tudi v naslednji minuti. A tudi odlični mariborski vratar v 88. minuti ni uspel preprečiti izenačenja. Rooney je prišel do žoge na petih metrih in jo odložil do samega Jonathana Hayesa, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:1. To je bil tudi končni izid, vijoličasti pa so tako prišli do ugodnega rezultata na prvem dvoboju.

Evropska liga, 3. kolo kvalifikacij:

Aberdeen : Maribor  1:1 (0:0)
Hayes 88.; Novaković 83.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.