Maribor vzel slovo od Evrope

Foto: NK Maribor/Twitter
Foto: NK Maribor/Twitter
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma izgubili proti švedskemu Hammarbyju z 0:1 (0:1). Prvo tekmo so Švedi dobili s 3:1, tako da so Mariborčani končali evropsko udejstvovanje.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so se na prvi tekmi znašli v težkem položaju, kot se je izkazalo, je bila prednost Skandinavcev prevelik zalogaj za preobrat, čeprav so se izbranci Simona Rožmana izkazali z borbeno in nepopustljivo igro, a zatajila je realizacija. Tako se vijolični poslavljajo od Evrope, Hammarby pa bo v 3. krogu kvalifikacij igral proti srbskemu Čukaričkemu.

Že v uvodu tekme so Švedi poskrbeli za nov hladen tuš, ko je po protinapadu z diagonalnim strelom z leve strani zadel David Accam in še oplemenitil prednost Hammarbyja. Mariborčani so bili sicer v prvem polčasu konkretnejši, imeli žogo več v posesti in tudi več strelov, omeniti velja predvsem poskus Vida Kodermana s 15 metrov v 19. minuti, ko je žogo poslal malce čez gol, in pa Blaža Vrhovca, ko je v 43. minuti sprožil od daleč, vratar Oliver Dovin pa je žogo preusmeril v prečko.

V drugem polčasu je v 50. minuti Aleks Pihler prišel do strela z glavo, a s šestih metrov za malo zgrešil cilj. Malce prej je na drugi strani z dobrih desetih metrov zgrešil Gustav Ludwigson. V 53. minuti je bil Maribor spet blizu golu, ko je z desne strani od daleč sprožil Martin Milec, a zadel prečko. Milec je malce zatem zgrešil še s 13 metrov, Marko Alvir pa je bil prav tako neuspešen v 65. minuti.

Dovin pa se je moral spet izkazati v 67. minuti, ko je znova od daleč streljal Vrhovec, Astrit Selmani pa je v 71. minuti le za malce zgrešil mariborska vrata. V 79. minuti je znova za malo zgrešil Alvir, v 85. pa še Jan Repas. Milec je nato v sodniškem dodatku streljal še z več kot 30 metrov, Dovin pa je znova dobro posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.