Maribor z optimizmom proti Hibernianu

Foto: Žurnal24 Maribor je suvereno opravil z Videotonom. (Foto: Nino Verdnik)
"Imamo nekaj zelo mladih, neizkušenih igralcev, s katerimi bomo skušali prikazati všečno igro, za naše zadovoljstvo in zadovoljstvo gledalcev," je pred četrtkovo tekmo Maribora razložil Milanič.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub Maribor se bo v četrtek ob 20.30 v Ljudskem vrtu v tretjem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomeril s škotskim Hibernianom. Vijolice so pred prvim obračunom tretjega kroga dobro pripravljene, trener Darko Milanič pa zaradi poškodb ne bo mogel računati na Aleša Mejača in Armina Bačinovića.

Mariborski nogometaši se na četrtkovo tekmo pripravljajo po ustaljenem ritmu, v sredo jih po besedah trenerja Milaniča čaka še "karantena". "Nekaj težav s poškodbami imata Bačinović in Mejač, na katera ne bom mogel računati, drugače pa vse poteka po načrtih. Mejač se nekako 'zdravi' od tekme do tekme, Bačinoviću nagaja poškodba stegenske mišice. Pripravljamo se kot pred tekmo proti Videotonu, zavedamo se, da nas čaka izredno težka tekma. Želje so, da bi vknjižili zmago, da bi se nato na gostovanje odpravili s prednostjo, a bo to vse prej kot lahko," je dejal mariborski strateg Milanič, ki vlogo favorita prej pripisuje Škotom kot pa domači ekipi.

"Zavedati se moramo, da ima Hibernian v svoji vrsti kar nekaj igralcev, ki imajo izkušnje v angleški premier ligi. Mi te prednosti nimamo. Imamo nekaj zelo mladih, neizkušenih igralcev, s katerimi bomo skušali znova prikazati všečno igro, za naše zadovoljstvo in zadovoljstvo gledalcev," je povedal Milanič.


Ta je skupaj s pomočnikom Antejem Šimundžo škotsko moštvo dodobra preučil. "Opazno je, da gre za kakovostnega tekmeca, vrednega spoštovanja. Zanimivo je spoznanje, da Hibernian ni tipična škotska ekipa. Ne posega ves čas le po dolgih podajah. Tekma v Ljudskem vrtu bo nedvomno zelo trda, vemo, da so škotski klubi na gostovanjih precej drugačni kot na domačih tleh. Naša pričakovanja pa so lahko optimistična, dalo bi se izkoristiti spoznanje, da nogometaši Hiberniana še niso povsem v tekmovalnem ritmu zaradi poznejšega začetka državnega prvenstva," pa je ob vrnitvi z Nizozemske, kjer si je ogledal srečanje Hiberniana z Vitessejem (1:1), dejal Ante Šimundža in dodal: "Njihov najnevarnejši napadalec je Anthony Stokes, ki je v prejšnji sezoni zabil 21 golov."

Tekmo bo sodil Šved Martin Ingvarsson, pomagala mu bosta rojaka Joakim Flink in Peter Vesterholm. "Želim si predvsem, da bi bili naši igralci vseskozi ob gostujočih, jih tesno pokrivali, a pri tem pazili, da ne bodo delali prekrškov. Škoti so zelo gibljivi, radi imajo žogo v svoji posesti, igrajo po tleh, a so nevarni tudi iz hitrih protinapadov, ko se zatečejo k dolgim podajam. Naloga bo zelo težka, tekma je zelo pomembna in upam, da se na Otok odpravimo z rezultatom, ki si ga želimo," je še dejal Milanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.