Maribor za častno slovo od Evrope

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 21.05 odigrali svojo zadnjo tekmo Evropske lige. Možnost za preboj v nadaljevanje je splavala po vodi že na gostovanju pri Panathinaikosu, tokrat bo nasprotnik vijoličastih vodilni v skupini, rimski Lazio.
Oglej si celoten članek

Ekipa je možnost napredovanja že zapravila, od zvestih navijačev pa se želi posloviti z zmago. Varovanci Darka Milaniča kljub zadnjemu mestu na lestvici proti vodilni ekipi iz Rima napovedujejo zmago. Lazio ima napredovanje zagotovljeno, Tottenham, ki gosti Panathinaikos, ga dobi z zmago ali remijem, medtem ko mora Panathinaikos za napredovanje zmagati.

Do zmage Maribora nad Laziem bo pot vse prej kot lahka. V treh dosedanjih medsebojnih obračunih so bili vselej boljši nogometaši iz večnega mesta, nazadnje na tekmi v gosteh 4. oktobra, ko so slavili z 1:0. Rimska ekipa igra čvrsto in agresivno, Mariborčane pestijo težave na boku. Aleš Mejač zaradi kazni ne sme igrati, Martin Milec in Mitja Viler pa sta poškodovana. Zamenjave? Aleš Mertelj, Arghus, Nejc Potokar ali Dejan Trajkovski. Milanič še ni želel razkriti, kdo bo kje, ekipa pa se je danes preselila v karanteno.

"V karanteni bomo določili strategijo, kako zmagati. To je zadnja tekma evropske lige pred domačimi navijači, stadion bo poln, leteli bomo na krilih tribun. Vemo, kaj moramo storiti, da bodo tri točke ostale doma, da bomo tako mi kot tudi navijači zadovoljni in veseli," je uvodoma na novinarski konferenci, tradicionalno pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta, dejal trener Darko Milanič.

Na glavi nima nič več sivih las kot prej, čeprav mu na desnem boku manjkajo kar trije standardni člani ekipe. "Fantje se počutijo dobro. Za nami je nekaj težkih tekem, a ko se zmaguje, je vzdušje odlično. V tekmo bomo šli zelo zagnano, kljub težavam, ki jih imamo na bokih. Pritisk po desni bržkone ne bo enak, a že imam rešitve. Analize nasprotnika mi kažejo, da lahko pričakujemo zelo dober Lazio, izredno motiviran, v domačem prvenstvu so visoko, v naši skupini vodijo, forma se jim stopnjuje. Je pa dejstvo, da vsaka ekipa doma igra drugače kot v gosteh. To želimo izkoristiti. Startamo na tri točke, zadovoljni bomo, če bomo igrali pogumno in če bomo pokazali veliko, tako kot smo doslej. Pritiska po osvajanju točk zdaj ni, veliko lažje bomo igrali zase in za navijače," je še dejal Milanič.

Foto: Saša Despot Olimpija Maribor večni derbi Prva liga skupinska Berić: "Proti Laziu najtežje"

Prvi napadalec moštva Robert Berić je bil bolj zadržan. "Cilj je vsekakor zmaga, s katero želimo končati to polsezono v evropski ligi. V Evropi mi je bilo do zdaj najtežje igrati prav proti Laziu. Veliko prostora nam ne bodo pustili, imajo kakovost," je povedal Berić, ki je v tej sezoni v evropski ligi zabil že šest golov.

Želja po vnovičnem dokazovanju ni vprašljiva niti pri Agimu Ibraimiju. "Noge so težke, a smo se odpočili po vrnitvi iz Murske Sobote. Še je dovolj moči za tekmo proti Laziu, tudi v nedeljo proti Rudarju bomo pripravljeni. Zastavili smo si nov cilj: radi bi končali evropsko in slovensko sezono z dvema zmagama," je dejal Ibraimi in dodal: "Ne verjamem, da bodo tekmeci kaj manj motivirani zaradi že zagotovljenega napredovanja. Vsak igralec, ki stopi na igrišče, hoče zmagati. Ob tem je dejstvo, da v Mariboru vsako ekipo čaka zahtevna naloga. Hočemo še enkrat dokazati, da smo zasluženo igrali v evropski ligi. Pred našimi navijači nobena gostujoča ekipa ne more vnaprej vpisati treh točk. Igrali bomo tudi za navijače."

Danes v štajerski prestolnici na ogled pokal za zmagovalca Evropske lige, ki se bo jutri preselil tudi na ploščad pred stadionom.

Tekmo v Ljudskem vrtu bodo sodili Madžari, glavni bo Istvan Vad, ki je v Mariboru že delil pravico julija 2007 proti Hajduku iz Kule, linijska pa Vencel Toth in Istvan Albert.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:28 6. December 2012.

    Za častno slovo;Lazio 3:Maribor 0;GOTOFI STE !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.