Maribor za uvod proti rudarjem, Štajerce pobožala sreča

Foto: Profimedia
Slovenski prvaki so spoznali svoje prve evropske tekmece.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora bodo v kvalifikacijah Lige prvakov v sezoni 2022/23 v prvem krogu igrali z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska, je danes odločil žreb na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu.

Obenem je Mariborčanom dodaten žreb namenil še status morebitnega srečnega poraženca: zaradi neenakega števila klubov v kvalifikacijah v obeh poteh elitnega tekmovanja so namreč izžrebali dva para, iz katerih poraženec ne bo izpadel v kvalifikacije za Konferenčno ligo, temveč bo vseeno napredoval v naslednji krog teh kvalifikacij. Ta srečna para sta Helsinki - RFS in Maribor - Šahtjor Soligorsk.

Prve tekme v uvodnem krogu kvalifikacij bodo 5. in 6. julija, povratne pa 12. in 13. julija.

Zmagovalci prvega kroga kvalifikacij bodo napredovali v naslednji krog, poraženci z izjemo obeh srečnežev pa se bodo skušali prebiti v Konferenčno ligo.

Spor Španci tožijo Francoze in Angleže, brani jih Čeferin

Slovenski prvaki so imeli sicer status nosilca v prvem bobnu, od možnih tekmecev (črnogorska Sutjeska Nikšić, Šahtjor, kazahstanski Tobol, armenski Pjunik in Tirana) so nato dobili belorusko ekipo.

Skupno je bilo v žrebu 29 klubov, razdeljenih v tri kakovostne bobne, švedski Malmö je za nasprotnika dobil zmagovalca predkvalifikacij.

Mura in Olimpija sta dobili tekmeca v prvem krogu kvalifikacij evropske Konferenčne lige. Olimpija bo igrala z luksemburškim Differdangejem, Mura pa z moldavskim Sfintfulom, je določil žreb na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu.

Prve tekme bodo 7., povratne pa 14. julija, zmagovalci pa bodo napredovali v drugi krog kvalifikacij.

Pari 1. kroga kvalifikacij Lige prvakov:

Maribor - Šahtjor Soligorsk
Pjunik Erevan - CFR 1907 Cluj
Ludogorec Razgrad - Sutjeska Nikšić
Duddelange - Tirana
Tobol Kostanaj - Ferencváros
Malmö - zmagovalec predkvalifikacij
Ballkani - Žalgiris Vilnius
HJ Helisnki - RFS Riga
Bodø/Glimt - KI Klaksvik
The New Saints - Linfield
Shamrock Rovers - Hibernian
Lech Poznanj - Qarabağ
Shkupi - Lincoln Red Imps
Zrinjski Mostar - Šerif Tiraspol
Slovan Bratislava - Dinamo Batumi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.