Maribor zapravil dva gola prednosti

Foto: twitter NK Maribor Rok Kronaveter
Nogometaši Maribora in Celja so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).
Oglej si celoten članek

Potem ko je Maribor pod vodstvom Damirja Krznarja v četrtek na evropski tekmi z remijem proti Cluju prekinili niz šestih porazov, je v obračunu s Celjem iskal tudi zelo želeno zmago. Sprva mu je kazalo dobro, saj je po dveh golih Marka Božića vodil z 2:0, toda še v prvem polčasu je z enako mero vrnil Charles Ikwuemesi. V lepi tekmi pa je bil to tudi zaslužen končni izid. Celjani so zdaj sredi lestvice pri sedmih točkah, Maribor jih ima po novem štiri oziroma 14 manj od vodilne Olimpije.

Mariborčani, pri katerih je tako kot pri Celjanih manjkalo kar nekaj poškodovanih nogometašev, tudi Nemanje Mitrovića po zlomu nosu še ni bilo v kadru, so odločno začeli, v šesti minuti je Roko Baturina prišel do strela, a meril preveč po sredini vrat, tako da je Matjaž Rozman žogo odbil, malce zatem je z leve poskusil Ivan Brnić, žoga se je v loku odbila pred vrata, kjer bi jo moral Rozman le ujeti, a je neposrečeno posredoval, tako da jo je ob njem z glavo v mrežo potisnil Marko Božić.

Kmalu zatem so tudi Celjani grozili v kazenskem prostoru domačih, a pravega zaključnega strela niso sprožili, skorajda pa bi Luka Uskoković dosegel avtogol. V 13. minuti je z glavo poskusil Nene Gbamble, Menno Bergsen pa je s konicami prstov žogo poslal čez prečko. V 21. minuti pa je na drugi strani s strelom iz obrata poskusil Rok Kronaveter, Rozman pa je dobro posredoval in žogo odbil v kot.

Nato so imeli domači novo lepo priložnost, a iz bližine žoge ni uspelo potisniti čez golovo črto ne Baturini ne Aljažu Antolinu. Zato pa jo je po novem kotu uspelo spet Marku Božiću, v osrčju kazenskega prostora je streljal z glavo in povišal na 2:0. V 37. minuti pa so se svojega prvega zadetka veselili tudi Celjani, Ikwuemesi je zadel z glavo po podaji z leve strani.

Po priložnosti Brnića, ki je zgrešil cilj, je v 41. minuti znova zadel Ikwuemesi. Rozman je poslal dolgo žogo na mariborsko polovico, Sven Šoštarič Karić je naredil napako in z glavo le na kratko žogo poslal proti svojemu vratarju, a jo je prestregel celjski napadalec in nato znova matiral Bergsna.

Ikwuemesi je tudi v uvodu drugega dela znova opozoril nase, a je žoga končala malo mimo vrat, tudi sicer pa so Celjani v teh trenutkih pustili boljši vtis, med drugim je Nino Kouter v 60. minuti od daleč zgrešil mariborska vrata. Minuto pozneje je spet zadel Ikwuemesi, ko je sam stekel v kazenski prostor, a bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 2:2.

V 64. minuti so imeli tudi domači izjemne priložnosti v enem napadu, najprej se je preveč zapletel Baturina, a le oddal žogo do Marka Božića, ki je streljal s približno osmih metrov, vendar je strel blokiral Dušan Stojinović. Isti igralec je poskusil tudi v 92. minuti, a takrat slabo streljal od daleč.

Prva liga Telemach, 6. kolo:

Kalcer Radomlje : Tabor Sežana  0:0

Koper : Olimpija  0:2 (0:1)
Sešlar 36., 93.

Bravo : Mura  0:1 (0:0)
Daku 85.

Maribor : Celje  2:2 (2:2)
Božić 6., 23;, Ikwuemesi 37., 41.

Ponedeljek:
Gorica - Domžale 

Lestvica:
 1. Olimpija           6    6    0    0    10:0    18
 2. Koper              6    4    0    2    11:6    12
 3. Mura               6    2    3    1    11:11    9
 4. Radomlje           6    2    3    1     6:7     9
 5. Domžale            5    2    2    1     8:7     8
 6. Celje              6    1    4    1     7:7     7
 7. Tabor Sežana       6    1    3    2     5:6     6
 8. Maribor            6    1    1    4     8:14    4
 9. Gorica             5    1    0    4     5:8     3
10. Bravo              6    1    0    5     1:6     3
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mib
    06:34 22. Avgust 2022.

    S to ekipo lahko mamo murinja, guardiolo pa fergusona v eni osebi, pa nam kaj več kot borba za obstanek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.