Maribor zapustil še en nogometaš, okrepil je tekmeca

Foto: twitter NK Maribor Mirko Mutavčić
Mutavčić iz Maribora v Domžale.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Andraž Žinič pred dnevi iz Domžal prestopil k Mariboru, so rumeni nastalo vrzel na desni strani obrambe zakrpali z Mirkom Mutavčićem. Kot so sporočili iz domžalskega kluba, je 21-letnik podpisal dvoletno pogodbo.

"V novo okolje prihajam zelo motiviran. Prve treninge sem z ekipo že opravil, spoznal soigralce, strokovni štab. Veliko jih poznam že od prej tudi iz mlajših reprezentanc. Z glavnim trenerjem sva že sodelovala v Mariboru. Simon Rožman mi je namreč ponudil priložnost za igranje v članskem moštvu, debitantske nastope, ki mi bodo za vedno ostali v spominu," je povedal Mutavčić in dodal, da bo treba najprej popraviti vtis s prvih tekem. "Zmoremo več in prepričan sem, da bo pogled na lestvico kmalu bistveno lepši," je dodal.

Prestop Maribor iskal rešitev, našel jo je v kadru tekmeca

Mutavčić je prve nogometne korake storil v mlajših selekcijah Gorice. Pri 15 letih se je preselil v Maribor, kjer je po nastopanju za kadete in mladince prvoligaški debi dočakal v lanski sezoni. Na Štajerskem je nastopil na 16 tekmah prve lige, en dvoboj je odigral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo. V preteklosti je nekdanji mladi slovenski reprezentant kot posojen nogometaš branil tudi barve Primorja.

"Obrambne položaje želimo imeti ustrezno pokrite, zato smo po prestopu Žiniča v Maribor nemudoma ukrepali. Mitji Ileniču bo v prihodnje konkuriral Mutavčić, mladi nogometaš, ki k nam prihaja ravno iz Maribora. Za seboj ima v celoti opravljene poletne priprave, okolje dobro pozna, moram pa povedati, da prestopa nista povezana, smo pa z Mariborom še enkrat več odlično sodelovali," pa je povedal športni direktor Domžal Senijad Ibričić.

Maribor je tako v dveh dneh zapustil še drugi nogometaš, dan prej je Nino Žugelj prestopil v norveški Bodo/Glimt.

Odhod Maribor potrdil donosen prestop! Svojega asa je prodal v...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.