Maribor: "Želimo bučno podporo s tribun"

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Olimpijo in Maribor čakata evropska izziva. Prvi imajo nekaj težav s poškodbami, drugi pa so po tretji prvenstveni zmagi še kako samozavestni. "Navijači nas lahko ponesejo in pomagajo pri namenu, da bomo igrali še bolje," na pomoč navijačev računa Martin Milec.
Oglej si celoten članek

Pred ljubljansko Olimpijo in Mariborom je evropska preizkušnja, kot je že dolgo niso imeli. Prvi v četrtek povratno tekmo tretjega predkola Evropske lige igrajo na Dunaju proti Austrii. Prva tekma se je končala z 1:1, zmaji pa so bili boljši nasprotnik. Dan prej vijolice v Ljudskem vrtu čaka Maccabi iz Haife, ki je bil na prvi tekmi boljši in zmagal z 2:1. Povratna tekma tretjega predkola Lige prvakov bo mariborski stadion zagotovo napolnila do zadnjega kotička.

Nekaj več skrbi je v taboru Olimpije, vendarle igrajo v gosteh proti 23-kratnem avstrijskem prvaku, poleg tega pa trenerja Dušana Kosiča skrbijo poškodbe. Steber obrambe Sreten Sretenović ne bo igral, vprašljiv pa je nastop kapetana Daliborja Radujka. So pa vsaj za nekaj dodatnega poguma v nedeljo v tretjem kolu Prve lige dosegli prvo letošnjo zmago (z 2:1 so premagali Hit Gorico). Tri zmage na treh tekmah Prve lige pa toliko več samozavesti dajejo Mariborčanom.

"Zmaga proti Rudarju nam je prinesla le še dodatno samozavest, bolj bomo sproščeni pred sredino tekmo. Verjamem, da bomo dobro odigrali, zdaj smo že vajeni evropskih izzivov. Tekmo, ki nam veliko prinaša, želimo dobro odigrati," je za klubsko spletno stran dejal Martin Milec. Napredovanje Mariboru ne prinaša le četrtega predkola Lige prvakov, ampak zagotovoljen vsaj skupinski del Evropske lige. "Če je šlo v Izraelu, bo tudi pred našim občinstvom. Tekmeci nas niso nadigrali, dobro smo se jim postavili po robu. Naš cilj je še ena dobra predstava za napredovanje." Pri Mariboru bo zaradi kartonov manjkal Brazilec Arghus, v vrste Maccabija pa se vračajo trije ključni igralci (Argentinec Gustavo Boccoli, Ganec Yahaya Seidu in kapetan Yaniv Katan), ki na prvi tekmi niso igrali.


Iz obeh taborov več izjav o načrtih in željah pred povratno tekmo pričakujemo na torkovih novinarskih konferencah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.