"Maribora ne maram in me ne zanima"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekdanji napadalec Olimpije je dvignil veliko prahu s skandiranjem pred tekmo z Mariborom. Zatrjuje, da petja ne obžaluje.
Oglej si celoten članek

Pred desetimi dnevi se je v Stožicah odvil večni derbi, na katerem je Maribor z golom v zadnji minuti odnesel zmago (1:2) in se po točkah izenačil z Olimpijo. Kot veste so Štajerci nato doma izgubili proti velenjskemu Rudarju, Ljubljančani pa so pretekli konec tedna proti istemu nasprotniku (prav tako v zadnji minuti) potrdili naslov prvaka.

Na derbiju je veliko pozornosti vzbudil Andraž Šporar. Nekdanji napadalec Olimpije je pred srečanjem z vijoličastimi z navijaškim šalom stopil na zelenico in v mikrofon zapel znani verz ljubljanskih navijačev: "Dvignimo roke gor ...". Sprva je ostalo pri tem, nato pa je Šporar dodal še drugi del verza: "Umrl je Maribor!"

Igralec Basla, ki je Olimpijo zapustil pozimi, je pri navijačih Maribora vzbudil veliko jeze. Številni mu napovedujejo vroč sprejem, ko bo v štajerski prestolnici zaigral za slovensko reprezentanco. 

"Zadeva je bila spontana"

Šporar je v pogovoru za Nogomanio podoživel razplet prvenstva. "Na derbiju sem bil po prvem polčasu prepričan, da bo na koncu vsaj 3:0 (bilo je 1:0 za Olimpijo, op. a.). Potem pa, evo, spet ta Maribor, ki se rešuje v 93. minuti. Rekel sem si: 'Pa ne spet!' Ampak potem pa je Maribor kiksnil proti Rudarju in takrat sem vedel, da je vsega konec."

Ljubljanskemu napadalcu ni žal za petje, ki je razburilo mnoge "preko Trojan", kot se je sam izrazil. S sprejemom v Mariboru se ne obremenjuje.

"Meni se zdi ta pripadnost logična. Preko Trojan verjamem, da niso bili zadovoljni, v Ljubljani pač, jaz pa sem Ljubljančan. Zadeva je bila spontana. Slišal sem, da bo v primeru igranja za reprezentanco v Mariboru, ne vem, kaj. Maribora ne maram in me ne zanima. Če bom igral za reprezentanco, bom zato, ker si bom to zaslužil," je za Nogomanio dejal Šporar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 06:54 18. Maj 2016.

    za Žabarja nebi bilo to nič nevsakdanjega.Za športnika,ki nekaj da na šport in prave navijače in ne huligane se pa …

  • 00:00 18. Maj 2016.

    če smo že pri tem....za nekega nogometaša se to ne spodobi sploh ne če igra za slovensko reprezentanco...glede tavaresa..on ni …

  • 16:40 17. Maj 2016.

    Sem Mariborčan in ne vidim tukaj nič spornega! Evforija pač s strani njega in navijačev Olimpije. Naslednjič bo pač obratno! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.